לחם מקמח סויה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/12/2003 | 21:35 | מאת: לילך

שלום טליה, גם אני נמנעת מלאכול מוצרי קמח בגלל בעיות שונות, רבות ומגוונות... (: מצאתי מתכון בספר של אטקינס ללחם מקמח סויה, אבל הוא מכיל חמאה ושמנת וגם זה אסור לי... איפה מצאת מתכון ללחם סויה? ועוד שאלה: יש לך מושג מה הערך הקלורי של לחם כזה, לעומת לחם מקמח רגיל? דרך אגב, מזל טוב לקראת החתונה המתקרבת, ושיהיה לך בהצלחה והרבה בריאות.

04/12/2003 | 10:00 | מאת:

קודם כל תודה.. עוד חמישה ימים החתונה, ויש לי הרגשה שחלק מהבלגן הקטן שיש לי עכשיו בבטן קשור להתרגשות. בעניין הלחם - אני מאלה שעושים ניסויים במטבח... לקחתי מתכון ללחם שקדים שנתנו לי פה באתר, ועשיתי עליו אימפרוביזציות. בד"כ בלחם רגיל אין ביצים אבל בלחם נטול גלוטן (שעובד כמו "דבק") צריכים לשים ביצים כי צריך משהו שיחזיק את המרכיבים ביחד שלא יתפוררו. אין לי מושג לגבי הקלוריות. ואגב - בן זוגי לא חושב כמוני, שזה לחם אכיל. הוא ממש ירק את זה החוצה מיד.. אז, על טעם וריח.. :) וכמובן שהלחם הזה לא תופח ואינו אורירי אלא כבד ודחוס כי אין בו שמרים או אבקת אפיה. ועוד טיפ - אם שמים בלחם מרכיבים כמו ממרח זיתים, לא להוסיף עוד מלח!! הדברים האלה מלוחים מאד.

04/12/2003 | 10:36 | מאת: לילך

הי טליה, תודה על התגובה. אם אמצא מתכון שווה ללחם סויה, אעדכן אותך. איך אומרים, לא על הלחם לבדו... נכון שאפשר גם עם ביצים, גבנ"צ, מרק עוף וכו', אבל הסרוטונין... הסרוטונין... שיהיה לך ולכולנו קל בבטן וגם בנשמה(: