קמח שקדים....
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אז מי שקרא בימים האחרונים שמע שעשיתי קמח משקדים (במטחנה ביתית) ועשיתי מזה עוגיות וגם לחם. יצא משהו בין אכיל לטעים, אבל... וזה אבל גדול - כפי שחתיכות השקדים יצאו בעבר לא ממש מעוכלות, כך גם הקמח. האם קמח השקדים הקנוי הוא טחון עד אבקה? הקמח שלי נראה יותר כמו סולת מאשר כמו קמח, ואני מתנצלת מראש על התיאור הגרפי אבל היציאות שלי אחרי אכילת פרוסת לחם שקדים הרגישו כמו נייר זכוכית, והיה נראה שה"קמח" יצא בדיוק באותו מצב צבירה שנכנס.. (וזה כואב פחד!) אז עזבתי את השקדים וקניתי היום קמח סויה, שנקרה טחון בדיוק כמו קמח רגיל, ומחר אני אעשה עליו נסיונות. הוא גם הרבה יותר זול. עשיתי חשבון שכיכר לחם שקדים קטנטנה עלתה לנו בערך 30 שקל... קילוגרם קמח סויה עולה עשרה שקלים בחנות טבע. תחזיקו לי אצבעות.
קמח השקדים שאני קונה הוא טחון דק דק, ממש כמו אבקה. זה מכיוון שהטחינה בדוכני הפיצוחים נעשית באמצעות מטחנת חילזון ולא בעזרת מטחנת להבים. אם את מתעקשת לטחון את השקדים בבית באותה הרמה של אבקה, אפשר לעשות זאת באמצעות מטחנת קפה (שם הלבים בנויים כך שבאמת תצא אבקה בסוף) אבל זה אומר לטחון כמויות קטנות וזו נראית לי עבודה די סיזיפית.
ויתרתי על שקדים.. אם הם ממילא לא מתעכלים לי אז חבל על המאמץ. עברתי לקמח סויה, ואדווח בהמשך איך זה .