קרוהן ועגבניות ???

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/10/2003 | 22:43 | מאת: ED

רציתי לשאול את חולי הקרוהן האם יש לכם מושג איך אפשר להסתדר עם עגבניות ? פסטה עם רוטב עגבניות זה אפשרי ? אולי פיצה (כמובן בלי ירקות, רק עם גבינה ורוטב עגבנית) ? הן צריכות להיות מקולפות ? מעבר לכך: ניתן לאכול ירקות מבושלים, כגון גזר,קישואים ותפוח אדמה במרק ?

01/10/2003 | 23:28 | מאת: נוח

לי עגבניות זה אסון. רוטב עגבניות הוא גם בעייה בגלל התבלינים שלא עושים לי טוב. בכל מקרה בטוח שצריך לנסות בלי קליפה. אני חושב שהנזק האחר זה ריבוי הגרעינים, אז אולי גם להוציא אותם. הירקות המבושלים שכתכת בסדר גמור. אבל, למשל, פטרוזיליה, שמישהו כתב לפני כמה ימים שזה מצויין, לי עושה שילשול...

02/10/2003 | 07:28 | מאת: ED

כמו שאמרתית אני אשמח לחלוק אתכם את נסיונותי בבישול: כאשר אני מכין תבשיל שדורש תבלינים שהם למעשה עלים, כגון רוזמרין, טרגון, טימין וכו' אני שם אותם בביצת מתכת כזו של חליטות ואז הטעמים עוברים לתבשיל אבל העלים נשארים בחוץ. מי שרוצה שטעמים של התבלינים יהיה יותר חזק יכול לטגן אותם במעט שמן זית לפני שהוא מסנן אותם לביצת המתכת ולהשתמש בשמן לתבשיל. יש לציין שהמהדרין משתמשים בשקיות בד מעצבנות כמו של "בוקה גרני", אני לא עושה את זה כי אני לא אוהב את הקשירות של השקיות האלה.

02/10/2003 | 15:16 | מאת: caroline

אני בד"כ כן אוכלת עגבניות טריות (כשאני לא בהתקפה) אבל רסק בשום אופן לא בגלל שזה עושה לי צרבת איומה! אותו הדבר לגבי דברים חריפים הם לא נכנסים לי לצלחת! בקשר לירקות מבושלים לי זה לא עושה נזק במיוחד תפ"וא שאני אוכלת גם כשאני בהתקפה קרוליין

02/10/2003 | 15:53 | מאת: ED

במשך השנים שבהם סבלתי מקרוהן מבלי בכלל לדעת שמדובר בקרוהן גם אני סבלתי מצרבות כתוצאה מהמון מאכלים (כמובן גם רסק עגבניות). כאשר אף אחד לא עזר לי פניתי להומואופט ובטיפול שלו הצרבות נעלמו כמעט לגמרי והוא גם הוציא את המחלה בצורה ברורה אל האור כך שכל רופא גסטרו עם קצת שכל בקודקוד יוכל לזהות אותה.

02/10/2003 | 22:27 | מאת: תומר

אני מציע לחשוב ביחד ואחד הדברים שנראה לי הוא שאם אוכל מסויים גורם לשילשול למשל זה לא אומר שהאוכל הזה מזיק ואולי אפילו מרפא. למה אני אומר את ? כי אני שומע שדווקה ברפואה ההומאופטית עושם הפוך ממה שנראה להיגיון וזה עוזר בכל זאת וחוץ מזה מנסיוני,אם הייתי מפסיק לאכול את כל מה שגרם לי לשילשול כבר מזמן לא היו רואים אותי ואני דווקא שוקל לפחות 90 ק"ג היום.אני גם מזכיר כי עגבניות מומלצות נגד סרטן והן מכילות גם ויטמינים חשובים כך שאולי אם לא נוכל אותן אולי לא נשלשל אבל נמות ? אני מקווה שאני מובן,חושבים ביחד. גמר חתימה טובה.

03/10/2003 | 00:31 | מאת: חיה עם זה

אני אישית אוכלת רוטב עגבניות ואם זה לא יותר מידי אז זה בסדר, כמובן שעדיף לקלף ולהוציא את הגרעינים (בעיקר לבעלי היצרות...) וגם אוכלת אפילו בהתקף מידי פעם עגבניה טריה קלופה ללא גרעינים (כאילו כזה סלט....). כנראה שבאמת אצל כל 1 זה אחרת... בתיאבון חיה