שאלות בעיניני עיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/09/2003 | 18:52 | מאת: גילי

שלום, אשמח לתשובות לשאלות הנ"ל: 1) האם אדם שלא רגיל כלל לאכול מאכל כלשהו כגון :חומוס יתקל בבעיה בעיכול מזון זה או כל מזון אחר אם אין לו כל בעיה רפואית? הכוונה היא האם אנזימים שקיימים בגוף ולא נמצאים בשימוש מפסיקים להיות מיוצרים והאם הגוף יודע להסתגל למצב חדש ולהתחיל לייצר אנזימים במידה ואלה לא קיימים בגלל הפסקת יצורם או מסיבות אחרות. 2) ידועה התופעה שאנשים שהורעבה (למשל בשואה) מתו בסופו של דבר כאשר אכלו ומע' העיכול שלהם לא יכלה להתמודד/לעכל עם האוכל. ממה זה נובע באופן מדעי ? מהעובדה שלא היו להם אנזימי פירוק או מכך שמערכת העיכול שלהם השתנתה או נהרסה ואם נהרסה - איזה חלקים בדיוק נהרסו. ****האם באופן כללי המערכת האנזימתית מפסיקה לייצר אנזימים כשאין בהם שימוש ויודעת לחדש את הייצור שיש צורך באנזימים אלה, או שיש התנוונות ? בתודה מראש -בנוסף, אשמח לדעת אם ידוע לך על אתר עם מאמרים בנושאים שקשורים לשאלותיי (לי היה קשה למצוא באתרים בעיברית).

24/09/2003 | 22:08 | מאת:

מערכת העיכול מסתגלת למצבי לחץ קיצוניים, כולל הרעבה - על ידי הפחתת רמת הפעילות והאטת חילוף החומרים, ובנוסף יש דברים פיזיים שמשתנים כגון הקטנת הנפח. יש להחזיר אותה לפעולה "רגילה" באופן הדרגתי כדי למנוע הלם. האנזימים בגוף אינם מתחברים לסוגי מאכלים ספציפיים כמו חומוס או אפונה, אלא לאבות המזון ומרכיביהם השונים. אמנם יתכן שמי שלא אכל מעולם סוג מזון מסויים יהיה רגיש למרכיבים שיש בו שאין באוכל אחר, אבל איני חושבת שלא יוכל לעכל אותו לחלוטין. זו בכל אופן דעתי הבלתי מקצועית.

24/09/2003 | 22:21 | מאת: זילי

תודה על התייחסותך לשאלתי, האם תוכלי לתת לי תשובה ספציפית על השאלה השניה? היכן יש אתר שאוכל לקרוא בנושא. שוב תודה רבה