למה סיבים מחמירים היצרות???
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
היי לכולם! ישבתי וחשבתי על הקרון שלי ועל ההצרויות ועל זה שאני לא יכולה לאכול ירקות ופתאום שמתי לב שאני לא מבינה בעצם למה ירקות מגבירים את ההיצרות במעי... וזאת בעצם השאלה שלי....: למה סיבים מגבירים היצרות?????????? סליחה על הבורות (בתור אחת עם קרוהן של 10 שנים..... ;-) ) ועוד שאלה קטנה שכבר שאלתי ולא קיבלתי עליה תשובה [ ומתוך תקווה לקבל תשובה הפעם... :-) (בלי לחץ.....) ] : לי נראה תמיד שכלהירקות מלאים סיבים באותה מידה אבל אני יודעת שזה לא נכון ויש כאלה שהם דלים יותר בסיבים . והשאלה --> מישהו מכיר איזה ספר/מקור אינפורמציה בו ניתן לקבל רשימה של כמות הסיבים בכל מאכל? בברכת תאבון בריא ולחיי תפריט עשיר ומבריא לכולנו ..... חיה עם-זה
זה לא מדוייק לומר שסיבים מחמירים היצרות. המעבר של סיבים קשים במעי הצר בעייתי וכדי לצמצם את הסיכון לחסימת מעיים ההמלצה היא להמעיט באכילת סיבים. אבל, יש סיבים מסיסים ויש סיבים לא מסיסים כלומר סיבים קשים כמו שיש בקטניות או דגנים למשל נחשבים לסיבים לא מסיסים כי הם קשים ולא מתעכלים בכלל (דוגמה-תירס) ורוב הסיבים הנמצאים בפירות וירקות הם סיבים שמתעכלים ובכלל סיבים הכרחיים לבריאות המעיים והגוף בכלל. דיאטניות שממליצות לחולה מעיים לאכול לחם לבן ופחממות פשוטות כי אותן כביכול קל לעכל מכניסות אותו למעין כדור שלג שעם השנים הנזק הולך ומצטבר. בעניין שאלתך על כמות הסיבים, יש לא מעט ספרים שמספקים את החומר. לי יש חוברת בסיסית בתחום התזונה ובתוכה יש טבלה גדולה עם רוב סוגי המזונות ופירוט על כל מרכיביהם כולל כמות הסיבים. אולי תתענייני בחנות ספרים. באופן כללי מאוד אני אספר לך שמאז סיפור ההצרויות אצלי הגבלתי את עצמי לעד 4 גר' סיבים ל 100 גר'. רק מפחד.