למיכל - בלחם שיפון אין גלוטן?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

16/09/2003 | 02:34 | מאת: חיה עם-זה

היי מיכל :-) יומיים לא נכנסתי לפורום וכב רהדפים כ"כ התקדמו שלא הספקתי להגיב.... אז הבנתי שאת לא אוכלת פירות וירקות .... וכתבת שאת אוכלת רק לחם שיפון.... האין בו גלוטן?????????? בנוסף רציתי לדעת מנסיונך: יש ירקות\פירות שהם דלי סיבים שאותם כן ניתן לאכול בכמות קטנה ( פשוט נורא מתגעגעת לסלט :-( ... ) תודה רבה , הרבה תיאבון ובריאות חיה

16/09/2003 | 08:16 | מאת: כן-יש גלוטן אבל...

הי, יש בלחם שיפון גלוטן אבל הוא היחידי שלא מנפח לי את הבטן ככה שהוא המועדף....(אני ויתרתי על אהבתי הגדולה לפירות וירקות ופסטות אז זאת חצי נחמה....). ואם כבר באוכל עסקינן..... אורז הפך לחלק עיקרי בתפריט שלי ואני כבר לא מתלוננת :)

16/09/2003 | 08:17 | מאת: רונית

הבעיה עם הלחם זה לא הגלוטן (אלא אם את אלרגית אליו). לחם מכל סוג הוא בבחינת פחממה מורכבת שלמעיים שלנו קשה יותר לעכל. אצלי שמתי לב שחלבונים (בשר, דגים, ביצים, אפונה וכו') מתעכלים בלי בעיות ורק פחממות מסוג של לחם ומאפים העיכול נעשה קצת יותר קשה (ואין לי צליאק). לגבי פירות וירקות. לי יש יותר מ 5 הצרויות ובעבר אכלתי מעט מאוד פירות וירקות. היום אני אוכלת כמעט כל יום סלט ממלפפונים ועגבניות מקולפים ועוד אני אוכלת נקטרינות קלופות, מנגו, מלון, תפוח, קיוי, אננס, דובדבנים, תותים וירקות מבושלים (קישואים, כרובית וגזר) וכמובן שותה לפעמים מיצי פירות או ירקות טריים. המלצתי לפנות לדיאטנית רגילה שתמליץ לך וגם לנסות בבית לאכול לאט לאט ומעט כל פעם סוג אחר של פרי ותיראי איך הגוף מגיב.

16/09/2003 | 10:09 | מאת: מיכל

תודה! מנסיוני בשנים האחרונות גיליתי שכל אחד מגיב אחרת לאוכל. קרוהן היא ללא ספק מחלה מוזרה ממש !!! אם אני אוכל בשר (שהוא לא עוף) אני מייד צריכה לשירותים. שלא נדבר על מיץ פירות או עגבניות... באסה..