מיץ נבט החיטה,עשב החיטה
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
קראתי על זה שזה עוזר למערכת החיסון. מעניין אם מישהו כאן משתמש ואיפה משיגים את זה, למעיים הדלוקים אם זה עוזר.הכלורופיל הבנתי שזה החומר החשוב והבריא בנבט החיטה. הרבה בריאות
יש להשיג לחם מועשר בנבט חיטה, לדעתי מגעיל אבל מה שעושה טוב לבנאדם...
או כדורים של עשב חיטה מרוכז, בחנויות הטבע. שימו לב שלא מדובר בשמן נבט חיטה שטוב לדברים אחרים אבל לא למאכל. פעם לקחתי את הכדורים ולמספר ימים חשבתי שזה ממש עושה קסמים,רק שכמו כל הוקוס פוקוס - הקסם פג אחרי כשבוע.
בעבר נעשה על זה ניסוי קליני בקוליטיס והתוצאות היו כל כך לא חד משמעיות שקשה לדעת אם זה באמת מועיל. אבל יש כמה תאוריות שקושרות בין כלורופיל או דברים ירוקים בכלל לבין שיפור העיכול - ואולי יש בזה משהו. לא ממש הצליחו להוכיח כלום. את מיץ עשב החיטה אמורים ה"מקפידים" להכין מנבטי חיטה שצמחו בעציץ או משהו כזה, במטחנה מיוחדת מיציקת ברזל. לא ברור לי למה אבל זו ה"תורה". יש לזה ריח וטעם של דשא קצוץ, וחברה שלי שניסתה את זה בעבר עכשיו חייבת לעזוב את הבית כשבעלה מכסח את הדשא אחרת היא מקיאה.
יש גם נוזל כלורופיל של NSP.CO.IL וזה מיוצר מאספסת ואני חושב שזה אותו דבר וזה לא רע בכלל בטעם. צריך שתי כפיות במים ואני משתמש וחושב שזה עושה משהו. תודה,שמחתי לתגובה,מעניין שלא דיברנו כאן על זה בכלל. ראיתי על זה בערוץ 8 עם טוביה צפיר בתוכניות על רפואה משלימה.