לחם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/08/2003 | 16:46 | מאת: רונית

למישהו יש רעיון למה לחם עושה רע לכ"כ הרבה חולי קרוהן. אני לא בטוחה שהבעיה בחיטה בהכרח כי יש עוד מוצרים רבים אחרים שמכילים חיטה והגוף מגיב אליהם אחרת. אולי זה השמרים או עיכול קשה יותר למשהו בצקי או שילוב של לחם (פחממה) עם משהו אחר. מה אתם חושבים?

29/08/2003 | 18:09 | מאת:

ממציאת דיאטת הדפ"ם סבורה שזה כמובן הפחמימות המורכבות כמו במוצרים אחרים אבל אם לרבים מפריע לחם (מה שלא בטוח בכלל) ואילו תפוחי אדמה ועמילנים אחרים לא - אולי זו לא הסיבה.בקיצור - לא יודעת :)

29/08/2003 | 18:51 | מאת: אילן

בספר שיש לי של מקדוגל חיטה נחשבת לאלרגן וממה שביררתי היא למעשה האלרגן הכי גדול המצוי בטבע...עד כמה שזה נשמע מוזר... אני נמנעתי כמה חודשים מפחמימות חוץ מלחם שיפון ותפוחי אדמה עד שחזרתי בהדרגה לאכול את זה..לפני הניתוח כבר הייתי רגיל שוב להכול...וגם עכשיו...בסופו של דבר לא ראיתי איך זה מטיב או משנה לחלוטין את מצבי אבל אי אפשר לדעת...אז סבלתי מפיסוטלה...