אשכול ליעילות אלטרנטיבית
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
הצעה: כמעט לכל אחד מאיתנו (קרוהן קוליטיס וכדומ') יש נסיון בטיפול במחלתנו גם באמצעים אלטרנטיבים. מאנרגיות דרך לחיצות ועד מיצי מרפא ובעצם מה לא. אני מניח שכולנו נוכל להנות מנסיונם של האחרים בפורום לגבי התוצאות שהיו או לא היו, אם כל אחד/אחת תציין מה ניסתה והאם הסתמן לו שיפור או להפך וכו'. תודה לכולם מראש. ואני מתכבד להיות הראשון. המחלה: קוליטיס הטיפול: רפלקסולוגיה סיכום: עזרה לי מאוד למשך כחודשיים מתחילת הלחיצות ברגליים, לאחר מכן הגוף כנראה התרגל וחזר לסורו.
אתה לא יכול למדוד יעילות בצורה כזאת. איך תדע כמה זמן התמיד כל אחד, תוך כמה זמן זה אמור להשפיע, מה זה אומר עזר או לא עזר. באיזה מצב היה כל חולה כשהתחיל, ולמה הוא ציפה מהטיפול, ועוד ועוד...
אין סיכוי לתמצת טיפולים אלטרנטיבים להודעה אחת. מילא נושא אחד ומה קורה עם מי שניסה תחומים רבים או משלב אותם ביחד? וגם יש חולים שמטופלים כרגע ואין בידם את "התוצאות".
לידיעתי רק טיפול בתזונה - כלומר תזונה מבריאה המותאמת לבעיה - יכול להחליף את הטיפולים הקונבנציונליים ולהשלים שאר הטיפולים האלטרנטיביים לקבלת ריפוי בר-קיימא. לא שאני מזלזלת בהם - כבודם במקומם מונח והם טובים מתרופות - אך תזונה נכונה, נותנת מענה לכל בעיה ובעיה. (החל מבעיות עודף משקל וכלה בבעיות של ממש מחלות.) עידית סער, נטורופתית
אין ספק שהכל מתחיל ונגמר במה שאנו מחדירים לגופנו - כשבדרך כלל דרך מערכת העיכול. במקור מדובר במזון שאמור לתחזק את חילוף החמרים בגופנו, אנו בתמימותנו מאמינים כי בהתאם למה שמצאנו תכותו אמורה לענות על צרכינו הבסיסיים באופן אופטימלי. אך איפכא מסתברא: וכבר לפני 50 שנה מצאו צוות מדענים באוניברסיטת הארווארד כי הכנת המזון בכל דרך מקובלת, כמו בישול או צלייה, גורמת לו הן שינוי פיזי כלומר איבוד תכולתו כגון ויטמינים, מינרלים, ומתכות נדירות הדרושים לפעילות שוטפת של בלוטת המגן המפקחת על שיווי המשקל ההורמונלי בגוף, והן שינוי כימי המתבטא בעיקר בחמצון השומנים והפיכתם לרוויים, על כל הרע המתמע מכך. כפתרון הם פתחו שיטה פשוטה ויעילה המשאירה את המזון הרגיל בין שהוא מבושל ובין שהוא נצלה או מטגן, במצבו המקורי ומאפשרת לו למלא את יעודו המקורי - לשמור על הגוף וכן למנוע התפתחות מחלות הקשורות לתזונה לקויה וחסרה או אפילו פוגענית. כל זאת עם עליה של עשר דרגות לפחות בדרגה הקולינרית כלומר האוכל פשוט טעים באופן יוצא מן הכלל. התוצאות הקליניות באות לידי ביטוי מיידי הן בהרשה המעולה וכמובן בתוצאות חד משמעותיות של הבדיקות הרפואיות. ומאין לי כל זאת פשוט מאד - מנסיון אישי בתחילה ובהמשך בתגובות של אנשים שבדקו זאת אף באופן אישי והתוצאות דברו בעד עצמן. ושיהיה לכולנו יום נעים שאול דוידוביץ, רופא.
לאלה ששינוים לא מפחידים אותם, אני רוצה להציע אלטרנטיבה לבישול הרגיל, אשר כידוע הורס את איכות המזון והופך אותו ממזין למזיק. והאלטרנטיבה הינה שיטת בישול מדעית המאפשרת לכל אחד, בריא או חולה, לאכול את המאכלים האהובים עליו כאשר הם גם יותר בריאים וגם יותר טעימים. אבל מאחר ועל טעם ניתן להתוכח, אני מציע לכל אחד שהרעיון נראה לו, לבוא ולהשוות ע"מ לבדוק אמיתות טענותי. בברכה, מריוס
קודם כל למריוס - לצערנו רוב החולים לא כ"כ יכולים לעכל אוכל שהוא לא מבושל כמו פירות וירקות טריים, קטניות, וחלק מהדגנים. מזון שהוא מבשל ואפילו רך מאוד כמו אורז ואפילו חומוס שהוא רך רך מתעכלים טוב יותר. אם מבשלים מרק ושותים גם את המים מקבלים את רוב הויטמינים וגם אם לא אין מה לעשות. שינוי בתזונה זה כמעט הכרח עם מחלה כזו אבל לא רק. חייבים לקחת גם פרוביוטיקה ולדעתי כדאי גם צמחי מרפא והומאופטיה ומומלץ גם להעזר בעוד שיטות כמו דיקור, רפלקסולוגיה, הילינג, מדיטציה ועוד ועוד ועוד. התזונה היא לא הכל.