צבעי מאכל - ג'לי וכו'
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
ישנה כתבה מעניינת ב-YNET לגבי צבעי מאכל באוכל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2712575,00.html (הופנתה גם ע"י מרגלית בפורום זה). ידוע כי הג'לי של אסם (מה ששמים בעוגות וליפתנים) מלא בצבעי מאכל רעילים (עפ"י הכתבה) כאלה ואחרים. כ"כ ידוע כי הג'לי משפיע בצורה חיובית על חולי IBD ולעיתים הוא מומלץ ע"י גסטרואנטרולוגים ותזונאים. השאלה: מה גורם לפעולתו החיובית של הג'לי? האם זהו המרקם המיוחד שלו הנוח מאוד לעיכול? או שמא צבעי המאכל הרעילים אשר מחלישים את מערכת החיסון ובכך מפחיתים את הפגיעה במעיים?
אני לא ידעתי שג'לי מומלץ. הרי הוא חסר ערכים תזונתיים. לפני בדיקת קולונוסקופיה או כל אחרת הדורשת ניקוי, מציעים לאכול ג'לי כי אין בו כלום והוא לא ישפיע לרעה על הבדיקה, זו הסיבה היחידה. אין לו השפעה חיובית על המחלה. בכל אופן כל מזון שיש בו צבעי מאכל מסוכנים לא מחלישים את מע' החיסון בהכרח. החשש הוא כגורמים לסרטן, אסטמה, גידולים, אלרגיות ושאר צרות. גם אם יש פגיעה במע' היחסון היא לא תורמת לחולי קרוהן וקוליטיס. המחלות הנ"ל קיימות לא "בזכות" מע' חיסון חזקה, אם כבר ההפך הוא הנכון.
מחליק לקיבה ואינו בעל סיבים כלשהם