כוסמין
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
למישהו יש נסיון עם זה כתחליף ללחם? הנטורופתית בבית טבע אמרה שיש בזה פחות גלוטן מבלחם, האם עוד מישהו שמע על כך?
אכלתי ולא עזר לי כלום. סתם עבודה בעיניים.
אם הכוונה למשהו המופק מהדגן שנקרא כוסמת אז היה לי נסיון איתו פעם כמרכיב באיזו דיאטה שנתן לי רופא נטורופת אחד. הבנתי שברוסיה זה נחשב אחד ממיני הדגנים הנפוצים והפופולריים ואפשר לאכול אותו כתבשיל כמו אורז, או לעשות ממנו דייסה או קינוח עם שוקולד, מהסיבה הפשוטה שאין לו שום טעם עצמאי משלו... לגבי קמח כוסמת ולחם - לא נתקלתי, ואין לי מושג לגבי תכולת הגלוטן שבו.