מאכלים עתירי ברזל
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
הערכים שלי התחילו לרדת (המוגלובין, ברזל, כדוריות דם אדומות), אני חושדת שזה בגלל שאכלתי בשבועות האחרונים בצורה לא מאוזנת. אני מנסה קודם כל להעלות את הערכים בעזרת תזונה. מה שאני זוכרת זה כבדים, ותרד. מה עוד כדאי לאכול? יש לי מגבלה של ירקות. (בטריים אני לא נוגעת, ומבושלים התחלתי לפני יומיים לאכול גזר)
במקרה וחסר- ברזל כדאי לצרוך בתוספת ויטמין C לשיפור הספיגה (עדיף ברזל עדין שפחות גורם לתופעות לוואי כגון- עצירות או בחילות). מזונות העשירים בברזל- בעיקר בשר בקר ואיברים פנימיים גם בבשר הודו (בעוף פחות),במזון מהחי הספיגה טובה בהרבה, יש גם בטחינה, שומשום, ברוקולי, בירקות ירוקים (הספיגה לא טובה) אגוזים וגרעינים. ויטמין c כבר קניתי היום, וממחר אני פותחת בדיאטה להעלאת הברזל וההמוגלובין (בעיקר המוגלובין). אם למישהו יש עוד הצעות, אשמח לשמוע.