כיב
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום, לאחרונה גילו אצלי כיב בקיבה ובתרסריון. שמעתי מקולגה לעבודה שאסור לאכול מזון שיכול להחמיץ (פטריות, מוצרי חלב, לחם שחור). הדיאתנית שאני מבקרת אצלה לא הזכירה במאום דבר זה ולמיטב ידיעותי בנושא, לאדם שיש כיב אסור לאכול מזון מטוגן. מה מהנ"ל נכון? תודה, חיה
לדעתי באמת לא מומלץ לאכול אוכל מטוגן ובכלל כל מה שקשה לעיכול כמו בשר בקר וכבש, מזונות חומציים כמו פירות הדר וחמוצים. ירקות ממש' הסוליניים - עגבניות, חצילים, פלפל (מכל הסוגים) וגם פטריות לא מומלץ. על דברי חלב לא שמעתי בכלל בהקשר הזה. אולי כדאי לך להתייעץ עם נטורופת או יועץ תזונה (לא דיאטנית של קופ"ח).