קפיר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/05/2003 | 21:26 | מאת:

מאמר שנתקלתי בו משבח את הקפיר (חלב מותסס) כמסייע למי שסובלים מאי סבילות ללקטוז. לפי אותו מחקר מסתבר שבקפיר יש יותר מיקרואורגניזמים המועילים לעיכול מאשר במרבית סוגי היוגורט. אין לי את כל הפרטים אבל יש לציין שמדובר במחקר שנערך על ידי מדען לכאורה בלתי תלוי אבל במימון על ידי מענק של חברה המייצרת קפיר. מישהו פה שתה פעם קפיר?

01/06/2003 | 02:26 | מאת: תומר

קראתי באיזה מקום שלמי שי העיה שללקטוז שיוכל יוגורט קודם.

01/06/2003 | 08:21 | מאת:

ה תוצאה נכונה אבל ההסבר מוטעה. יוגורט מומלץ למי שסובל שרגישות ללקטוז כיוון שהוא דל בלקטוז. אין ביורוגט שום דבר שמסייע לפירוק לקטוז אצל מי שחסר לו האנזים הנחוץ. ביוגורט יש חיידקים ידידותיים שלעיתים חסרים בגוף, לא אנזימים.