רגישות לפלפל
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום. אני בת 28, אמא לשני ילדים. עד ללידת בני הצעיר (הוא היום בן 8 חודשים) לא הייתה לי שום רגישות לשום סוג של אוכל. לאחר הלידה הופיעה אצלי תופעה שבסופו של דבר גיליתי שקורית לי לאחר שאני אוכלת פלפלים. הייתי מרגישה כאבי בטן חזקים (התכווצויות) מלוות בבחילות, צמרמורות, שלשולים והקאות. אחרי כשעה - הכל עבר. אחרי שקלטתי שזה מפלפלים התרחקתי לחלוטין מהירק הזה (אלא אם כן זה פלפל חריף מוחמץ. הבעייה היא עם פלפלים חיים) מה זה יכול להיות? עשיתי בדיקות דם מקיפות והכל היה תקין. פניתי לפורום בנושא אלרגיות, וענו לי שזו לא אלרגיה, כי אלרגיה מגיבה על העור. התשובה שקיבלתי שם הייתה כי זו אי-סבילות של מערכת העיכול. האם זה העניין? איך זה מתפתח ככה פתאום? האם יש משהו שאפשר לעשות בעניין?
אי סבילות ואלרגיות יכולות בהחלט להתפתח באמצע החיים ובטח כתוצאה מהחוויות הורמונליות וטראומטיות לגוף כמו הריון ולידה. לגבי הפילפל - הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה שפילפל הוא ממשפחת הסולניים עליה נמנים גם תפוח האדמה והעגבניה, שיש להם מתנגדים רבים בקרב הנטורופתים. מה שחשוב זה שאת יודעת מה גורם לך להרגיש רע, ויכולה להמנע מזה.. רבים מהסובלים משילשולים והקאות היו מקנאים בידע הזה. (בכל דבר רע יש כנראה גם צד אופטימי?)
שוב שלום. לגבי עגבניות ותפוחי אדמה - אין לי שום בעייה איתם... (-מזל!!! אם גם זה היה יורד לי מהתפריט זה היה בלתי נסבל!) אז בעצם את אומרת שאין מה לעשות בקשר לזה? רק להימנע לחלוטין מאכילת פילפלים? יש איזשהו סיכוי שזה יעבור כמו שזה הופיע - ככה פתאום?