לחם
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
לא יאומן! בכל פעם מחדש שאני מנסה לאכול לחם יש החמרה במצב המחלה אצלי! האם עוד מישהו מצא את הלחם כבעייתי בשבילו? והכוונה היא ללחם מכל סוג שהוא, לחם שיפון, לחם מחיטה מלאה (בלי שמרים), לחם לבן או לחם שחור אחיד.
דווקא לחם לבן (חלה- מהסוג הכי גרוע) הוא ממש תרופה בשבילי! אני אוכלת אותו חצי קפוא (בחיי!)- ככה הוא הכי "נעים" לי בבטן. ממליצה!
שלא אשכח. ארס נחשים הוא הטוב ביותר. ממליצה!!!
אחרי שנה וחצי שלא נגעתי בלחם (ועוד ועוד כנהוג בדפ"מ), טעמתי לחם לבן ולחם שיפון או סתם לחם מהסוג הבריא יותר, את יודעת. ואני רוצה לומר לך שכשאכלתי את הלחם הלבן (וכמובן שלא מדובר רק בביס קטן אלא בהרבה יותר מזה, לא הרגשתי כאבים, אבל נראה לי שהיתה איזושהיא תחושת אי נוחות בבטן. (אני לא ממש זוכרת מה אכלתי עם הלחם אז יכול להיות שהאי נוחות נגרמה ממשהו אחר... אבל לעומת זאת אני אוכלת כל יום די הרבה לחם מכל מיני דגנים (בצבע חום כזה...) והוא גם נורא טעים לי וגם לא עושה לי שום דבר חוץ מ..... תיאבון לעוד!
היי נטע, אני אוכלת לחם וממש זה לא עושה לי בעיות. מה שכן, אם אני אוכלת מאפה כלשהו שהוא טרי מאוד (כמעט בצקתי) זה קצת כבד עלי. אבל אם אני לא מגזימה עם הלחם, לחם מכל סוג לא מפריע לי בכלל.
האם בדקת - אולי יש לך רגישות לגלוטן? המחלה הזאת נקראת צליאק אם אני לא טועה. תבדקי את הנושא ותדעי שיש תעשיה גדולה של מוצרים ללא גלוטן.
אף פעם לא היתה לי בעיה עם לחם לפני. הייתי אצל נטורופתית, היא עשתה לי אבחון דרך גלגל העין, ושאלה אותי לסוג הדם שלי. היא אמרה לי שלאנשים עם סוג דם כמו שלי יכולה להיות בעיה עם גלוטן ולכן המליצה לי לאכול כוסמין ומוצריו כי הוא דל בגלוטן. בינתיים אני לא מנסה שום דבר מורכב.