קטשופ וחומר משמר...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/05/2003 | 14:54 | מאת: גולני

שלום לפורום, היום אני רוצה לשתף אתכם בויכוחים היום יומיים שיש לי עם......אימי היקרה. בכל הזדמנות שאנו אוכלים ביחד היא חוזרת וטוענת כי מחלתי מוחרפת מכל החומרים המשמרים וצבעיי המאכל למינהם.[לך תוכיח לה שהיא טועה....]. כשאני אוכל את המאכל האהוב עלי "פירה",אני אוהב להוסיף ולערבב בתוכו קטשופ,וזה הופך להיות ממש מלחמת עולם שלישית עם אימי,שטוענת שלקטשופ יש את כל המרכיבים הדרושים להחרפת מחלתי. בכל מקרה אני ממשיך להאמין שאוכל מבחינתי הוא לא פקטור במחלה אלא מצב נפשי וריגשי. כשאני רגוע גם מחלתי רגועה!!!!!!!!!!!!!!,והינה לינק שמתאים לנושא: http://funforwards.com/flash/october02/lasketchup.cfm שרק נרגיש טוב,אלי גולני.

20/05/2003 | 15:16 | מאת: ריקי מ

אני לא מסכימה אתך - אני בטוחה שלמזון יש מרכיב במחלה. אמנם, לעומת "קנאים" למיניהם, אני לא בטוחה שיש מזון מובהק שאסור על הכל, אבל, אני מאמינה שכל אדם רגיש לסוגי מזון מסוימים. ולגבי חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטאמט, חומרי צבע מלאכותיים, מייצבים למיניהם וכשי"וה, יש הסכמה די רחבה לגבי הנזק שלהם. זה לא פוגע כלל בהבנתך את עצמך ובעובדה שלמצבך הרגשי יש השפעה מאוד גדולה על מצבך הגופני. וזה גם לא פוגם בעובדה שאני, במקום אמך, הייתי "אוכלת את עצמי" ולא עושה אתך מלחמות עולם, כי אני בגישה שאתה אדם בוגר בדיוק כמוני וזכותך לחשוב ולהאמין במה שאתה רוצה ולפעול בהתאם, גם אם אני בטוחה אחרת. ובינינו, בלאו הכי היא לא מצליחה במלחמה.... בתיאבון ובבריאות

20/05/2003 | 16:25 | מאת: גולני

הי ריקי, תודה על הערותייך,אני לא פוסל שכל אדם רגיש למיני מאכלים שונים,וכי כל אחד צריך לדעת את שבריא ומתאים למערכת עיכולו. אני למשל מתרחק כמו מאש ממאכלים חריפים,משקאות חריפים,שוקו ושתיה מוגזת,שלאחר ניסויים רבים הגעתי למסקנה משותפת עם מעי הגס שלי ,כי עדיף לשנינו להתרחק מקבוצה זו. אך עוד אני מרגיש ,כי אם מחשבותיי נקיות וראש שליו,אזי לרוב מחלתי שקטה. כמובן שהכל הוא בגדר אינדיבידואליות,ומה שמתאים לאחד לאו דווקא מתאים לאחר. יום טוב,ובריאות טובה. אלי גולני.

20/05/2003 | 22:58 | מאת: תומר

לי קטשופ עושה ניקוי מעיים ואני חושב שהחומץ עובד כמו בנזין לניקוי. הבעיות לא נפשיות.נפש בריאה בגוף בריא,לדעתי אין דבר כזה נפש. אם בן אדם שותה בנזין זה בגלל שפיזית נדפק לו המוח ואחרי זה ידפק עוד יותר. חומר למחשבה. אם שמים מלח על פצעים הם לא יגלידו וחומץ יותר גרוע ממלח. לדעתי אימך צודקת במקרה זה. אגב,לא קראתי את יתר התגובות עדיין.

21/05/2003 | 11:25 | מאת: אסתי

הדברים שעשויים להזיק הם סובייקטיביים- רק אתה יכול לדעת מה עושה לך רע ומה לא (למרות שאם לא תנסה בלי קטשופ לא תדע) במקרה שלי למשל, אמא שלך היתה צודקת -חומרים משמרים לא עושים לי טוב. רק שקטשופ אני גם אוהבת ומעדיפה לפעמים לאכול אותו ולהנות עכשיו אפילו שאני יודעת שאני אשלם על זה יותר מאוחר. אסתי.