פירות ים ודגים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/05/2003 | 23:50 | מאת: חגית

אחרי די הרבה זמן (4 חודשים) של רגיעה יחסית התחלתי לשלשל היום בערב. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא שאכלתי "פאייה" (תבשיל אורז, דגים ופירות ים). מישהו מכם יודע אם זה יכול להיות בעייתי לחולי קרוהן? אני אוכלת דגים/פירות ים בערך פעם בשבוע ואף פעם לא היו לי בעיות עם זה, להיפך, תמיד הרגשתי יותר טוב מהרגיל אחרי ארוחה כזו. אף אחד במשפחה לא סובל כמוני אבל אני די מודאגת... האם יכול להיות שבגלל הקרוהן אני רגישה יותר לדגים (הם נקנו קפואים אז הסבירות לבעיית טריות היא נמוכה)? כולי תקווה שזה רק קילקול קיבה ולא התחלה של משהו אחר... שיהיה לכולם סופשבוע מוצלח ושקט... (במקרה שלי נוותר על הכשר) חגית

לקריאה נוספת והעמקה
10/05/2003 | 00:09 | מאת:

וחלקם קשים יותר לעיכול מאחרים (למשל, צדפות יותר בעייתיות משרימפס, בד"כ), ולפעמים בפירות ים יש גם סיכון רב יותר לפתח רגישות או שזה יהיה מקולקל. וכל זה בלי קשר לקרוהן ולריגשויות מיוחדות שאוי עשויות להיות לחולי קרוהן במערכת העיכול. אגב - רגישות למזון, כמו אלרגיה למשהו, ניתן לפתח גם אחרי שאכלת אותו מספר פעמים בלי בעיות.

10/05/2003 | 00:20 | מאת: גולני

הי חגית, כשקראתי על חויתך הגסטרונומית ,עלה בי זיכרון דומה מלפני כחצי שנה בעת שביקרתי במסעדה איטלקית בראשל"צ עירי,והזמנתי כמוך אורז עם פירות ים,שאגב היה בעיני מאד טעים[יסלחו לי אוכלי הכשר],לאחר כמה שעות גם אצלי פרצה מלחמה בבטן,וגם אני לא ידעתי אם לשייך זאת לחוסר טריות של המנה או לכך שהמנה אינה מתאימה לחולי מעיים. בכל מקרה אני מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב. שבת שלום,אלי גוני.

10/05/2003 | 01:10 | מאת: חגית

אוו, היו שם הרבה, גם צדפות, אבל מהסוג שנקרא "MUSCLES" (אני לא בטוחה לגבי האיות..), ומה לגבי פלפלים (מבושלים) אדומים וצהובים? יכול להיות שהם הגורם? אגב, מאז שכתבתי (שעה בערך), כבר ביקרתי פעמיים בשרותים... לפחות, לשמחתי, אין לי שום כאבי בטן, רק תחושה מוזרה, כאילו אני מרגישה את האוכל עובר במערכת... מישהו אמר לי פעם שזה בגלל הכיבים, מוכר לכם? שיהיה ערב נעים (באמת באמת מקווה)- וטעים! חגית