לבני
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אני שמחה שאתה מרגיש טוב יותר וכיף לשמוע שלקחת מהפורום עיצות טובות שעזרו (תוכל לפרט?). דיברת על קמח לבן ואורז לבן, האם לדעתך אורז גרוע יותר מחלב או סוכר? ומה לגבי חיטה בכלל? לגבי הביו, חוץ מהיוגורט, אתה משתמש בפרוביוטיקה? ומה עוד חדש?
טוב, ברור שמה שהזכרתי זה רק קצה הקרחון. אבל נדמה לי שהם מהיותר חשובים. אני לא יכול להאריך כי אני חייב לצאת עוד מעט וכל שיטת הטיפול היא באורך של מגילה ואני באופן כללי לא מצטיין בזה. היו כאן כמה אנשים שכתבו בדיוק מה לעשות ומה לא לעשות. אני לא זוכר את השמות שלהם חוץ מאחד שקוראים לו גלעד שכתב את כל שיטת פרופסור רפי קרסו. תנסי ללכת דרך ה"חיפוש" ובטוח שתגיעי. אני הייתי אפילו מציע לטליה לעשות כמו שעושים בפורומים אחרים ולהשאיר באופן קבוע בדף הפורום למעלה מאמרים של דרכי הטיפול השונות, ככה שכולם ירוויחו כל הזמן. לדעתי ההודעות שנכתבו אז יכולות להיות כל אחת מהן מאמר של דרך טיפול. וככה כולם ירגישו טוב.
אבל זה בדיוק מה שעשיתי לפני איזה שבועיים. עשיתי חיפוש לפי גלעד ו- I.H.D ושמרתי לי במחשב על שני קבצי word את כל ההמלצות שלהם. זה כולל תזונה ותוספים. ונראה לי שעוד משהו שמשותף לשניהם זה להתחיל את הטיפול במס' ימים של "ניקוי הגוף" שזה אומר רק שתיה של תה ומרק עוף (בלי העוף כמובן) ללא אבקת מרק. אני יודעת שזה מה שאני רוצה וצריכה לעשות אבל כרגע אין לי את הכוח לזה. העתקתי והדבקתי את מה ששמרתי (כדי לחסוך לך את העבודה) גלעד כתב: איך שבאתי לרופא שלי הוא אמר לי לא לאכול שום דבר בהתחלה חוץ ממרק עוף צח. והמתכון שלו הוא מדהים! קודם כל אסור בשום פנים ואופן אבקת מרק. זה אסור!!! מתכון.לארבע מנות שאפשר לשמור יומיים במקרר. 1. לוקחים קילו וחצי גרונות שקונים בכמה אגורות. ושמים בסיר. 2. מוסיפים מים שיכסו את הגרונות ועוד שני ס"מ 3.מרתיחיחם על אש קטנה במשך שעתיים 4.אחרי שעתיים מסננים את המים מהגרונות. אפשר לזרוק את הגרונות או לתת לכלב אם יש. 5. אל המים מוסיפים שורשים, גזר, בטטה, תפ"א ושמיר ומרתיחים על אש קטנה עוד שעה. 6. מסננים הכל ואוכלים מרק צח. אם הבטן במצב טוב יחסית אפשר לאכול את הירקות המבושלים ואם לא אז לשתות רק את המים. והטעם - משגע ואם תשאלו איפה התבלינים, אז לא תאמינו, אין להוסיף אף תבלין. לא מלח, לא פלפל ולא שום דבר. כלום! ובכל זאת טעם מדהים. והכי חשוב. 1. בשום אופן לא להוריד את הקצף 2. אסור להרתיח ולזרוק את המים ולהרתיח שוב. צריך להשתמש באותם מים מההתחלה. אני יכול להוסיף אולי את מה ששכחת על החיידקים כי הכל רשום אצלי הכמוסות של החיידקים שאני לקחתי זה מולטי ביליון דופילוס עם פוס פעם ביום על בטן ריקה. חוצמזה לקחתי על בטן ריקה גלוקוזאמין קומפלקס, וגם L- גלוטמין 500 אחרי האוכל לקחתי מולטי ויטמין Earth Source ויטמין A 10,000 ויטמין E 400 סלניום 200 ויטמין C 500 פעמיים ביום. מגנזיום ציטראט 200 פעמיים ביום את הכל הפסקתי לקחת לפי ההנחיות של הרופא כשנגמרו הצנצנות. IHD כתב: כתבתי גם ואני כמעט בטוח שאני צודק שהטריגר לפרוץ המחלה הוא שלשול. השלשול כנראה פוגע ברירית המעיים ואז כשהרירית פגועה, אין הפרשה של אנזימים שמפרקים את המזון. כמו למשל מחלת צליאק שאין אנזים שמפרק את הגלוטן. ואז כשחסרים האנזימים האלה ממשיך מזון בלתי מעוכל בדרכו וגורם לגרוי מתמיד של רירית המעי וכך הוא יוצא החוצה ולכן אתם יכולים לראות לפעמים חתיכות מזון ממש לא מעוכלות בצואה. ותדעו שאין דבר כזה אצל אנשים בריאים.. הבעיה שאצל אנשים חולים זה לופ, לולאה, כאילו דבר אחד מזין את השני, דבר אחד פוגע בשני שפוגע בשלישי שפוגע בראשון שפוגע בשני... ולא יוצאים מזה. אז קודם כל נורא חשוב לאכול יוגורטים ביו מכל מיני סוגים בגלל שיש כמה סוגי חיידקים. כמו כן כדאי לאכול אותם על קיבה ריקה בגלל שבקיבה יש חומציות חזקה שהורגת אותם וצריך להעביר אותם מהר למעיים. חוץ מזה כדאי לקנות בבית מרקחת כמוסות של חיידקים (כבר שכחתי איך קוראים להם אבל תשאלו את הרוקח והוא יגיד) חשוב נורא להימנע מכל מזון שיש בו מרגרינה בגלל שזהו השומן הכי רע שיש (ביחד עם שמן קוקוס, יעני שומנים צמחיים שהם בעצם שומנים רוויים, שומנים מוצקים) חשוב גם להתרחק כמו מאש ממאכלים שיש בהם קמח לבן. ותראו כמה זה פשוט. אתם יודעים איך עושים ילדים דבק?? ילדים לא עושים דבק מקמח מלא איפה שיש ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חומצות שומן, סיבים תזונתיים ועמילנים. ילדים עושים דבק רק מקמח לבן שהוא רק עמילן. עמילן זה דבק!!! אז ממש לא רצוי שתרעילו את עצמכם עם קמח לבן, עם דבק. שגורם לגרוי מתמיד ופגיעה ממשית ברירית המעיים. ולא תאמינו, למרות ההמלצות של כל מיני דיאטניות, גם אורז לבן הוא אוכל רע מאוד לחולי מעיים. גם הוא רק עמילן, יעני דבק. תימנעו מאורז לבן!!! תימנעו גם מכל מיני מאכלים שיש בהם צבעי מאכל וחומרים משמרים וכל מיני רעלים. נכון שבזמן התקף לא מומלץ לאכול סיבים תזונתיים. אבל ברפואה הקונבנציונאלית ממליצים לאכול את הרעל שכתבתי עליו עכשיו וזה רע פי אלף!!! עדיף בזמן התקף לאכול ביצים רכות (צריך לבשל קצת בגלל הסלמונלה) וכן לחם מלא ולשתות מים. אני גם נמנע מכל מיני חטיפים וממתקים ושטויות שלא עושים טוב לאף בטן. חוץ מזה, אני לא הפסקתי עם התרופות מיד אלא לאט, לאט. אז אני לא ממליץ לאף אחד לזרוק את התרופות. מחבר: I.H.D תאריך: 16-11-2002 23:02 אני אוכל ירקות ופירות רק טריים. בעצם די חבל לבזבז אותם בבישול. הרי הויטמין סי שהוא הויטמין הכי חשוב שנמצא בהם נהרס בחום. אז למה לקלקל? מה עוד שויטמין סי ביחד עם ויטמין איי הכי חשובים למערכת החיסון. ותדעי שכל הקשקושים של כל מיני דיאטניות שמצוות על חולי מעיים לאכול רק ירקות מבושלים הם פשוט שטויות. לא רק שאיבדת את ויטמין סי, אלא שהסיבים נשארים סיבים גם כשהם מבושלים. אבל אם הרבה זמן לא אכלת יר'קות ופירות טריים תתחילי לאכול אותם לאט, לאט. כשאני בזמנו התחלתי לאכול ירקות ופירות טריים הייתי טוחן אותם לפני זה בבלנדר וככה היייתי אוכל "סלט מיץ". הייתי אפילו טוחן כל מיני גרעינים ואגוזים ושקדים ושם בסלט. הייתי טוחן כדי שלמערכת העיכול יהיה הכי קל לתפקד. וככה במשך זמן עד שהרגשתי מספיק חזק להפיל על מערכת העיכול את העבודה אבל חשוב להגיד שאני לועס כמו שצריך ולא בולע חתיכות גדולות. מחבר: גלעד תאריך: 05-10-2002 08:18 היי נטע אין לי מושג מהי תזונה נכונה. אני פשוט משתמש במונח שנאמר לי ואני מעביר הלאה. באופן כללי אני אוכל כל בוקר על קיבה ריקה אחד משלושה סוגי יוגורט כל יום אחד אחר. (להפתעתי זה בכלל לא הגביר את כמות הגזים) אסור לי בכלל לאכול אוכל שעשוי מקמח לבן אלא רק מקמח מלא (בדיוק הפוך ממה שנאמר לי קודם!) יש לי מנה יומית שמורכבת מכל מיני קטניות (אבל רק מעט מאוד כי זה הפיל אותי לקרשים והפריע לסביבה יותר מכרגיל (-: ) אוכל ירקות אפילו עם הרבה סיבים (בניגוד למה שנאמר לי קודם) ויתרתי על אורז לבן (בניגוד למה שנאמר לי בעבר) אוכל בשר אבל לא נקנקיקים וכאלה אוכל כל יום ביצה (בניגוד לקודם שהיה ביצה אחת בשבוע) ולא לשכוח ויתרתי לגמרי על הקולה (הייתי פעם מכור לקולה) והיום שותה רק מים. לוקח כמה ויטמינים וזהו. יכול להיות ששכחתי משהו אבל זהו בערך.