דחוף-קילקול קיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/04/2003 | 16:18 | מאת: יודה

בתוך כמה זמן מאכילת 100 גראם סלט ביצים החשוד כמקולקל,מופיעים בדרך-כלל תסמיני קילקול קיבה(שילשול וכאבי בטן). האם ניתן לעשות משהוא מראש בעניין?

14/04/2003 | 16:43 | מאת: רונית

קודם כל לא תמיד מופיעים תסמינים גם כשאוכלים מזון רבוי בחיידקים. זה תלוי בגוף. סלט ביצים אכן רגיש ויותר מיום יומיים במקרר הוא כבר מפתח חידקיים (שמכפילים את עצמם מדי יום). תופעות של בחילה יכולות להופיע כבר אחרי שעתיים-שלוש. שילשול וכאבי בטן לדעתי 4 שעות והלאה אבל נורא תלוי הרכב המזון (למשל שומנים נספגים זמן רב יותר ובכלל חלבונים שוהים יותר בקיבה) וכמובן קצב העיכול ותפקוד הגוף כולו. בכל מקרה אל תלחצי. כדאי לשתות הרבה מים, לצמצם מזון ואפשר גם להכין כוס תה. אם מופיע חום או כאבים חזקים כדאי לפנות למרפאה.

14/04/2003 | 18:07 | מאת:

נניח ארוחת בוקר תשפיע עד אחר הצהריים, וארוחת ערב תעיר אותך בשלוש בבוקר מקיא, אם זה באמת ישפיע בצורה כזו. כמובן שמידת ההשפעה תלויה בכמות החיידקים כמו שרונית כתבה, ובמה עוד אכלת וכדומה. יתכנו תופעות מקצת בחילה דרך כאבי בטן (התכווצויות) ועד קלקול קיבה חריף כולל הקאות ושילשולים וחום. משהו לעשות? תלוי כמה זמן אחרי האוכל, אם כי בכל מקרה לא הייתי ממליצה להקיא בכוונה אלא אם זה ממש מיד אחרי ומסתבר לך שזה היה מקולקל באמת. לשתות הרבה ולנוח זו תמיד עצה טובה ולתת לגוף "לנקות עצמו" מהרעל כלומר אם בא להקיא אז לא להתאפק, ולהקיא. (אם היה בסלט מיונז מביצים לא טריות העלולות להיות נגועות בסלמונלה - יש לפנות לחדר מיון מיד אם מתחילים סימפטומים של חום והקאות וכאלה. היו כבר מקרי מוות ואני לא מגזימה).