יש כאן מישהו שאוכל שיני שום ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

11/04/2003 | 18:29 | מאת: ד.ר.

מישהו אמר לי היום שכדאי לי לאכול שתיים שלוש שיני שום ליום. שזה טוב למי שיש לו דלקות במיעיים... למישהו יש ידע/דעה בנושא?

11/04/2003 | 19:33 | מאת: מחפש תשובה!

משהו בקשר ליכולת החיטוי או משהו כזה...

11/04/2003 | 19:34 | מאת: רונית

לדעתי זה דווקא לא טוב לחולי מעיים, בטח לא שום טרי. השום חריף מדי וסיביו קשים. זה ממש לא נעים למי שיש לו דלקת במערכת העיכול.

12/04/2003 | 14:29 | מאת: נטע ט

אבל אחרי שדיברתי עם רופא סיני אחד, וקראתי קצת באינטרנט, החלטתי שזה מפחיד מידי, בגלל החריפות שלו. אולי לאדם בריא זה טוב, אבל לי נראה שהשום חריף מידי לאנשים עם בעיות מעיים. למרות שלפי הלינק הזה הוא דווקא כן אמור לעזור לבעיות מעיים וקוליטיס:http://www.indiangyan.com/books/healthbooks/food_that_heal/garlic.shtml אבל לא מצאתי עוד מקום שבו מדובר על כך ששום עוזר למחלות מעיים, אז אני לא יודעת עד כמה המידע פה נכון. הנה עוד לניק מעניין מאוד על שום: http://www.gourmetgarlicgardens.com/health.htm אתם יודעים מה, זה יכול להיות רעיון דווקא די טוב לנסות שום ולראות איך הוא משפיע. בכל מקרה, אם הוא לא עושה רע, הוא יכול לעזור למערכות אחרות בגוף אז אולי שווה לתת לזה סיכוי.

12/04/2003 | 18:25 | מאת:

גם אם יש לשום היבטים "מחטאים" וקוטלי טפילים וחיידקים למיניהם, זה אל מתאים לחולי מחלות מעי כרוניו שאינן נגרמות עד כמה שידוןע לנו מטפילים וחיידקים. לי אישית עודף שום עושה בעיות דוקא.

11/04/2003 | 20:24 | מאת: מרגלית

ערב טוב לאתר קוראים גאמנון -אתר שנותן רקע טוב על מחלות המעיים,צריך לללחוץ על צמחים ושם כמובן על המילה שום -וכל התשובות כתובות http://gamnon.tripod.com/

11/04/2003 | 22:28 | מאת: ichy_papa

זה דווקא יכול להחריף את הדלקת.אני ניסיתי כדורים של שום אבל זה רק החריף את המצב.

12/04/2003 | 14:33 | מאת: נטע ט

וגם מה שכתוב על השום. אבל אחרי שקראתי את התגובות פה בפורום, המסקנה היא שמה שכתוב האתרים השונים לא בהכרח משקף את המציאות.

12/04/2003 | 23:51 | מאת: עוזי

לפורום שלום ! כמשתתף שאינו חולה גסטרו ! ! !, אוכל לתרום מעט מנסיוני האישי. בגלל הסתימות בעורקים וכולוסטרול גבוה יחסית 250 התחלתי להכין טחינה עם הרבה שום ולימון, אוכל פעמיים ביום. בנוסף לכדור "סימוביל" 20 מ"ג, לא יודע מה השפיע יותר אבל הכולוסטרול ירד ל-160 כבר חצי שנה. גסטרו---> והיסטוריה אמריקאית, סאן-פרנסיסקו מלאה בסינים עובדה. כשהתחילו לבנות את מסילות הרכבת מהחוף המזרחי לחוף המערבי עבדו בבניה פועלים אמריקאים, שבגלל תנאי ההיגינה והמזון חלו במגפות של מחלות מעיים, אז חברות הרכבות ייבאו פועלים סיניים שאוכלים בתפריט הרבה שום והחזיקו מעמד בתנאי העבודה הקשים. כך שהישראלים לא המציאו כלום, הבעיה היא שלהכניס פועלים זרים זה קל, להוציא אותם זה כבר סיפור אחר, יותר קל לכבוש את בגדד. וגם משהו אישי לפני מספר שנים הגיעה מסין למכון ויצמן סינית צעירה ואורגינלית וישראלי חביב הדריך אותה בימים הראשונים במעבדות המחקר. כיום אחרי התואר השני והדוקטורט יש לנו גיורת חמודה במשפחה. ומה היה נושא המחקר שלה כל אותן שנים ? כמובן ה-שום !.

09/09/2003 | 22:29 | מאת: ירון

מישהוא יודע להכין טחינה בלי טחינה גולמית?

14/04/2003 | 00:33 | מאת: תומר

יש לזכור כי גם לבצל יש תכונות של חיטוי. יום אסל יום בסל. אבא שלי אומר דבר אחד נכון,מה שלא תעשה תטעה וזה נכון.מי שלא עושה לא טועה. ואם כבר מדברים אז איך אני היגעתי לצום,אני ראיתי שמי שמגמגם מגמגם כשוהא מדבר אז החלטתי שאם לא אוכל גם לא אשלשל כי הכל מה שאכלתי שילשלתי. ואז סיפרתי לחבר את הבדיחה הזו,הוא אמר לי יש לו ספר כזה על הצום כמדביר מחלות שזו הייתה השיטה של פעם לפתור כל מחלה . גם החיות לא אוכלות כשהן חולות. אפרופו המצות זה אסון אצלי. חג שמח בכל אופן.