סיבים בבננות ובתפוחים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/04/2003 | 00:21 | מאת: נטע ט

היום הייתי אצל הדיאטנית והיא גילתה לי גילוי מרעיש! בתפוחים ובבננות יש אותה כמות סיבים כמו בשאר הפירות והירקות! לי תמיד אמרו שאפשר לאכול בננות כשמשלשלים כי היא גורמת ליציאות להיות קשות יותר, וגם תפוחים היו הפרי הראשון שאפשרו לי לאכול כשמצבי התייצב. זה לא מוזר?

09/04/2003 | 03:22 | מאת: רונית

אין דבר כזה. אי אפשר להשוות בננה למנגו. או תפוח לתפוז. וגם בננה ותפוח הם לא אותו דבר. לתפוח יש קליפה שלא תמיד עוברת בשלום במעי. בבננה יש אמנם סיבים אבל תכולת המים שם נמוכה יחסית לכן היא מתאימה לשילשול ויכולה גם לגרום לעצירות (כמו גם אפרסמון וחבוש רק שהבננה היא פרי רך). בתפוח חוץ מסיבים יש גם חומר שנקרא פקטין והוא יעיל מאוד לעיכול, לפחות אצל אנשים בריאים.

09/04/2003 | 08:13 | מאת:

לדעתי, העצות לאכול בננות ותפוחים גם אם יש שלשול לא קשורות לתכולת הסיבים דוקא. בכל הפירות יש הרבה סיבים, אם כי יש באמת הבדלים אם אוכלים את קליפתם או לא... בתפוח יש באמת מרכיב הפקטין שידוע כעוזר ביציאות למי שיש לו עצירות, אבל לא על ידי שהוא משלשל דוקא. בתפוח יש גם הרבה מים, באופן מפתיע, כמעט כמו בעגבניה ממוצעת. על הבננה שמעתי מרופאים גם שהיא עושה שלשול וגם שהיא עושה עצירות ומזה אני מסיקה שהיא פרי טעים ולא תרופה לכלום... ההמלצות לתזונה במחלת מעי דלקתית עם שלשולים או במעי רגיז, וההמלצות לתזונה למי ש"סתם" יש לו שלשול זיהומי או בגלל תזונה - יכולות להיו מאד שונות ולא קשורות רק לנושא הסיבים.