רפואה טבעית-חומר למחשבה
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום לכולם, להלן תרגום חופשי (לא שלי) של תגובת אחד הרופאים בנושא "הריצה" אחרי המזון הטבעי . ברצוני להדגיש שזו עמדתו שלו ולאו דוקא עמדתי האישית. (הערת המתרגם) ולהלן דבריו: 1. רוב ספקי המזון "הטבעי" מאמינים שלו אכלנו מזון "טבעי" חיינו היו טובים יותר. אם כך הוא הדבר "ומגיפת המחלות" שנפלה עלינו מקורה בסביבה המזוהמת בה אנו חיים כולל הרעלת החולים בתרופות הניתנות ע"י הרופאים, איך זה שהאנשים מתעקשים לחיות זמן ארוך יותר ? 2. אורך החיים הממוצע בארה"ב עלה מ- 50 שנים ב- 1900 ל- 77 ב- 2000. 3. הרומאים חיו במציאות טבעית ללא בתי חרושת, ללא מזון מעובד והתרופות שלהם הורכבו מצמחים טבעיים. תוחלת החיים של אזרח רומאי ממוצע הייתה 25 שנה. 4. באירופה, התיעוש והזיהום קשורים בעליה בתוחלת החיים. מה שגרם לכך היה השיפור בתברואה, שיפור איכות הדיור וייצור מזון ממוכן. תרומתם הצנועה של הרופאים הייתה בין היתר בפיתוח חיסונים. מה שהשתנה למעשה הוא הזכרון שלנו? עד לא מזמן לחלות, ובסבירות גבוהה למות מהמחלה(בעיקר בילדות), זו הייתה הציפיה. היום מחלות נחשבות למשהו יוצא דופן. 5. אני כשלעצמי הייתי מעדיף לא למות בכלל. אבל לחולים אני מסביר שלפחות ע"פ הנתונים הקיימים עד עתה, הקידמה רק עשתה טוב לבריאותנו, והבעיה הגדולה לפניה אנחנו ניצבים היום אינה האוכל "הלא טבעי" שאנו אוכלים אלא שאנו אוכלים יותר מדי.
לגבי פיסקה 5: אין ספק שאוכלים יותר מידי. אפשר לראות את זה בכל מקום. יש כזה שפע, כזה מיגוון, כל הזמן מוצרים חדשים, שטיפת מח בלתי פוסקת, וככל שאוכלים יותר מידי ככה מדברים יותר על דיאטה.... אצלנו מגיע מזנון כל יום 3 פעמים, וזה בנוסף לאוכל שאנשים מביאים מהבית, ובנוסף לזה שיש כאלה שעוד מזמינים אוכל מבחוץ.... כל הזמן יש פיתויים... האמת היא שהיום היה לי קשה, והיו רגעים שחשבתי שנמאס לי מהדיאטה שאני עושה ומדווח עליה לכם. אני לא יודע איך, אבל אכלתי עוד פרי, עוד פירות יבשים, עוד שקדים, ובסוף זה עבר. כל הזמן כותבים על זה שצריכים לצמצם את צריכת הקלוריות ושהמון מחלות קשורות לאכילת יתר, אבל כמו שאני רואה, צריכים להיות ממש חזקים כדי לעמוד בזה.
אין טוב בלי רע, ואין רע בלי טוב. זו כנראה עובדת יסוד קיומית. לחיים ה"טבעיים" של פעם היה מחיר, ולחברת השפע התעשייתית של ימינו גם יש מחיר. קשה מאד לחיות בחברה המודרנית ולדבוק בתזונה בריאה וטבעית. זה לא בלתי אפשרי, אבל בהחלט מסובך. ויקר. אנשים שבוחרים היום לחיות חיים יותר טבעיים ואורגניים, ולמשל נמנעים מלקבל חיסונים, שוכחים לרגע שהם מוגנים יותר טוב ממחלות לא רק בגלל שהאוכל שלהם אחר, אלא בגלל שכל ה"עדר" בו הם חיים, מחוסן. אז פעם לא היתה אנטיביוטיקה בעוף, אבל אנשים היו אוכלים עוף רק בחג. פעם לא היה כולסטרול גבוה, אבל זה בגלל שאנשים לא היו אוכלים בשר כמעט, וסבלו מחוסר בברזל ובויטמין B12, למשל. תראו את אירופה. אם עכשיו בעידן השפע קונים שם פירות באריזת צלופן אחד אחד וזה כזה יקר, תחשבו מה היה לפניעידן ההקפאה והיבוא הביניבשתי? ביפן, שהאוכל שלהם הוא כאילו "בריא", קונים פרוסת אבטיח בקיץ במאה שקל. עובדה. מלון שלם עולה פי שניים. הם לא אכלו רק דג נא ואורז כי זה בריא, הם אכלו את זה כי זה מה שהיה. אתם יודעים שהדור הצעיר של היום גבוה, בממוצע, בעשרה סנטימטר מהדור של ההורים שלי? הדור הצעיר גבוה יותר, חזק יותר, וברוב הדברים גם בריא יותר. זה גם בגלל התזונה הטובה יותר. וגם בגלל שמחלות שהיו בעבר קשות ומעכבות את הגדילה מטופלות היום במהירות. אבל כמו שאמרתי - אין רע בלי טוב - יש לזה מחיר. יש מחלות חדשות ובעיות שהגיל בו הן מתחילות יורד : בעיות שקשורות בהשמנה, בכולסטרול, בעיות עיכול, סרטן. מה יותר עדיף? לא יודעת. לא אורך החיים קובע, אלא האיכות. אבל קשה למדוד איכות חיים, זה מאד סובייקטיבי. בחשבון הכללי, אני חושבת שמבחינת רמת הבריאות האישית, רוב האנשים היו מעדיפים לחיות היום, מאשר לפני חמש מאות שנה. ובעצם לא צריך ללכת כל כך רחוק. רוב האנשים היו מעדיפים מבחינת הבריאות שלהם לחיות היום, ולא לפני חמישים שנה.
מה ניתן לצפות שרופא יאמר? שהוא לא מציל חיים? ההשוואה של אורך חיים בשנת 2003 לחיים של רומאי מלפני 1600 שנה ממש לא לעניין? תוחלת החיים התארכה לא בזכות תזונת השפע (כי אם הביאה יותר מחלות שהאדם הקדמון לא חלם בחלומות האימה) ולא בזכות הסביבה בה חיים היום. תוחלת החיים התארכה בזכות הטכנולוגיה וכימיקלים שונים. אז נכון שפעם אדם יכול היה למות מדלקת ריאות והיום הוא צריך רק ליטול אנטיביוטיקה. תרופה שהרופאים שולפים כמו שפן מכובע והופכים את החולה לשפן רפואי. נכון שהיום יש ניתוחים מצילי חיים אבל מה עם כל הניתוחים המיותרים וכל הפשלות שקורות בניתוחים? וכל המקרים בהם שוכחים הרופאים את הטיפול "המסורתי" ובמקום נשלחת ידם אל הסכין המושיע. ברור שבארה"ב יש יותר אנשים חיים וחיים יותר זמן אבל מהי איכות החיים? ההשמנה היא המגפה של המאה כך אומרים וזו הקלה שבמחלות. סרטן זו מחלה שלא רומאי ידע ואפילו בתק' המהפכה הצרפתית לא נצפו סימנים. ומחלות הלב ומחלות עיכול (ראו קרוהן / קוליטיס)מקרי חרדה ולחץ והרשימה עוד ארוכה. אז מה עדיף? ברור שהקידמה מבורכת אבל האם צריך לקבל הכל בידיים פתוחות ולשכוח את מה שטבעי ומה שבריא? דוג' טובה לטכנולוגיה המאולצת היא חולים סופנים ש"זוכים" להארכת נשמת אפם אבל בעצם מאריכים את סבלם ונוטלים מהם כל טיפת כבוד וצלם אנוש. תחשבו על זה.
שלום לכם! "כושי שמן אין לו כל סיכוי באמריקה" בעבור משפט כזה אפשר שם לזכות אפילו באוסקר ! מאחר ולאחרונה הפורום באוירה של חידונים, אז השאלה מהו שמו האמיתי של הילד? . שם השחקנית המקסימה ושם הסרט זאת לא חוכמה. סטודנטית חביבה, כל מי שביקר בארה"ב נפגש ב-"מחלת השמנים", ומדובר גם בילדים רכים ושאף אחד לא יגיד לי שזו לא מחלה. מובן שבפורום גסטרו נושא האוכל הוא "חם" תמידי אז ברשותכם מעט סדר לשיטתי. מה פרוש לאכול הכל ? מזכירים את רומא, ומה עם קניבלים ? נחשים וחרקים את אוכלת ? במזרח הרחוק מאכלים מקובלים. איך אמר סכיני "פורנוגרפיה היא שאלה של גיאוגרפיה" (בית התה של ירח אוגוסט). רומא ? ומה אצלנו לפני 3000 שנה לא טרפות ולא בשר עם חלב, אז מגבלות מדי פעם לא מזיק לאף אחד. לא מבין מה זה לאכול הכל ? כל אחד אוכל בעיקר מאכלים שהוא אוהב או מה שמכינים האמא ואבא, או אחר כך האשה החותנת או הבעל במקרה הטוב. אבל "מים גנובים ימתקו" אז נמשכים למה שאסור לאכול. הפתרון שלי פשוט, לטעום בשביל הטעם, אבל יכול להיות שזה לא מתאים לכל אחת/אחד. בנוסף בבית מלון ובאירועים, היכן שהישראלים מעמיסים את הצלחות בגלל שזה בחינם, אז חייבים לדפוק את השיטה. גם במצבים האלה, אני הפריאר לוקח בדיוק את מה שאני מתכוון לאכול ומשאיר צלחת ריקה. כן יש לי ויכוח עם האשה בנושא, שצוחקת ואומרת מה איכפת לך, אכן ! לא יכול לסבול את המחשבה של ליזרוק אוכל, מה לעשות ראש דפוק. לסיכום, מכיר רופאים חכמים/מטומטמים ?? שמעשנים קבוע, כל מי שראה צילום רנטגן ריאות של מעשן, רואה בבירור, את שיכבת העיטרן ( הזפת). רופא לא מבין איזה נזק הוא גורם לעצמו ? כבר נאמר "האויב שלי זה אני עצמי". בתיאבון ! ! ! !