דיאטה לאחר הצרת קיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/03/2003 | 16:05 | מאת: גלי

שלום.. לפני מספר ימים, עברתי ניתוח להצרת הקיבה, ועכשיו, לפחות בשבוע+ הקרוב, אני יכולה רק לשתות. בדף שקיבלתי בבית החולים, "סורוקה", כתוב שבהמשך לא מומלץ לאכול מזון עשיר בסיבים, כמו שיבולת שועל, ואילו הדיאטנית בשיחה אמרה שדווקא אני צריכה לאכול וגם בריא לאכול שיבולת שועל. שאלתי היא, מה לעשות? למי להקשיב? בנוסף לכך, אני גם חולה בסכרת וזו גם אחת הסיבות לכך שעברתי את הניתוח. תודה רבה גלי

06/03/2003 | 17:02 | מאת: רונית

אין כאן איש מקצוע והמקרה שלך דורש ייעוץ מעמיק. אני ממליצה לך לפנות למעקב בקופ"ח. לדעתי בדף המידע נזהרו שם מאוד כי באמת המצב מגביל. ברור שחשוב לאכול בריא ואולי את כן יכולה לאכול דגנים אבל לא בכל צורה. תבדקי את זה ברצינות. בהצלחה.

06/03/2003 | 18:24 | מאת:

ברור שבסמוך לאחר הניתוח יש מגבלות על אכילה, של כל מיני דברים. יתכן שהדיאטנית צודקת בקשר לאח"כ. הכי חשוב לעשות מה שאמרו לך בבית החולים, בכל הכבוד לדיאטנית. אם יש לך שאלות תחזרי לרופא המנתח ותשאלי שוב. זה מאד חשוב. אכילה לא מתאימה אחרי ניתוח כזה עלולה לגרום לסיבוכים ואפילו למוות. את העצות של הדיאטנית תשאירי לאחרי שהכל יחלים ותרגישי טוב והקיבה תתרגל למימדיה החדשים.