לרונית (איזה ירקות-פירות אני אוכל)
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
בתשובה לשאלתך, אני אוכל המון ירקות חיים ומבושלים . פירות אני אוכל פחות בשנים האחרונות בלי קשר לקוליטיס, אבל אוכל לפחות שניים ביום. למעשה אני אוכל סלט (גדול או קטן) עם כל אוכל שאני אוכל, כך אני רגיל. לפעמים הסלט, עומד בפני עצמו כארוחה, אם אני מוסיף לו זרעים, גרעינים קלופים, שקדים וכו'. כמו כן, הרבה פעמים אני מוסיף לסלט חומוס או טחינה מתוצרת בית (לא קנוי). אני אוכל מכל סוגי הירקות. אני לא מרגיש שיש איזה ירק שעושה לי בעיות במיוחד, אם כי לדעתי, הירקות הם "הבסיס" שדוחף את מערכת העיכול שלי. אני יודע שהרבה אנשים לא אוהבים ירקות כל כך, ומעדיפים "אוכל" על פניהם, אני נהנה גם מזה וגם מזה, ואפילו נשאר רזה. אם יצא משהו חיובי מהקוליטיס זה שבחודשים האחרונים מאז שהתחלתי עם הניסוי של הדיאטה, אני מרוצה יותר מהתזונה שלי. זה נראה לי בריא יותר. אם כבר יש לי קוליטיס שאין לי שליטה עליו, לפחות אני יכול לנסות לשמור על התזונה ועל הגוף שלי. אני לא רוצה להוסיף עוד מחלות. מספיק לי הקוליטיס. שיהיה שבוע טוב ושקט.
לאחרונה נסיתי להכין בבית חומוס, יצא לי מידי קשה. היה טעים אבל לא אכיל אחרי שהתקרר. האם אתה יכול ומוכן להעביר את המרשם לחומוס. הטחינה שלי יוצאת מצויינת. בתודה מראש!
לד.ר נשמע ממש טוב. במיוחד אהבתי את השילוב של הגרעינים / שקדים עם ירקות. חומצות השומן מהאגוזים מסייעות בספיגת הויטמינים. וגם חומוס עשיר בחלבון ומינרלים. בטוח שירקות משביעים אבל באמת זה לא גורם לך לכאבים או שילשולים, במיוחד אם אוכלים אותם חיים. ואגב איזה ירקות אתה אוכל חיים?
שלום רונית ארוחה שמורכבת מסלט ירקות מגוון, עם נבטים, שקדים, זרעים, גרעינים קלופים וכו' נחשבת אצלי ארוחה בפני עצמה. אני לא מערבב עם דברים אחרים. וכאמור, לפעמים אני אוכל את הסלט עם חומוס/טחינה ביתיים, ללא כל חומרי שימור, גם כן כארוחה. אני אוכל מגוון ירקות מכל הצבעים, ירוק, אדום, כתום וצהוב. אכן, הירקות החיים "מנפחים" קצת את הבטן, אבל הכל ממש יורד אחר כך. וזה מה שאני אוהב בזה. הכל עניין של הרגל. ארוחה של סלט נותנת לי הרגשה טובה, של בריאות ושל ארוחה קלה ולא כבדה שלוקח לה שעות להתעכל בבטן. הסלט עוזר לכל שאר המזונות לצאת החוצה הכי מהר שאפשר. בנוסף, אני אוכל כמובן אוכל ביתי רגיל. זה יוצא שתיים-שלוש ארוחות, ופירות חיים, ופירות יבשים כחטיפי ביניים. גם שקדים למיניהם יכולים להיות טובים כחטיפי ביניים. בבוקר, אני שותה אקטימל כשאני קם. בעבודה יוגורט ביו עם גרנולה (לא ממותקת בסוכר) שאני מוסיף לה קצת צימוקים, תאנים וכו' להמתקה. ואני שותה המון מים. בעקרון המטרה שלי היא להיצמד מה שיותר ל"פירמידת המזון" שבראשה ירקות ופירות, ובסדר יורד מזונות בריאים, עד שבתחתית נשאר כל הג'אנק פוד. אחרי שלושה חודשים אני לא מרגיש צורך לאכול חטיפים מלוחים או מתוקים. לא מושך ותי עכשיו בורקסים וג'חנון וכל מיני. אני מקווה שזה ימשיך ככה.