מי סוכר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

21/02/2003 | 10:11 | מאת: ichy_papa

אתמול אכלתי לפתן אגסים שכמובן יש בו סוכר וזה מה שטעים במים שלו.אבל בעקבות זה הרגשתי לא טוב.העניין שפעם זה בטח לא היה עושה לי בעיות אבל עכשין בגלל שיש לי פיסטולה לשלפוחית השתן כל החרפה הכי קטנה במחלה שפעם לא היתה מורגשת ,עכשיו מורגשת היטב בצורה של שתן עכור וצורב. וזה הזכיר לי שלא מזמן קראתי אפשהו שבמחקר על מחלות מעיים דלקתיות על עכברים ,כדי לגרום להם דלקת מעיים הם מקבלים מים של סוכר וכנראה בכמויות גדולות. חוץ מזה שלא מזמן קראתי שוב אפשהו שהDNA של עכברים ובני אדם די דומה. אז יוצא מזה שמים של סוכר אם במשקאות קלים ואם בצורות אחרות אולי יכולים לגרום לדלקות במעיים.ומכאן הדרך קצרה לכל סוג של עמילן שמתפרק לסוכר מהר במעיים.או כמו שאומרים עמילן עם אינדקס גליקמי גבוה. אז יכול להיות שבכל זאת כל תיאוריות הפחמימות נכונה לגבי מחלות מעיים דלקתיות. אני בכל אופן הרבה זמן לא נוגע בחיטה באורז לבן וכו'.רק תפוחי אדמה ולחם שיפון. ביי.

21/02/2003 | 10:34 | מאת: רונית

השאלה מה בדבר סוכר של חלב, סוכר של דבש, סוכר פירות ומולסה.

21/02/2003 | 11:45 | מאת: חלי

כמובן שמולסה ,סוכר חום סוכר פירות בריאים יותר אבל עדיין בסביבת סוכר(ולא משנה מאיזה סוג!) החיידקים במעיים "פורחים" להם וגורמים לצמיחת יתר של פטריות לכן כדאי לקצץ.