פירות וירקות
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
מאחר ונגענו מעט בנושא באחת ההודעות למטה, רציתי קצת להרחיב ע"פ הבנתי וניסיוני. עדיין לא ברור מה השפעתה של התזונה על מערכת העיכול במצב של חולי. פירות וירקות כידוע הכרחיים כחלק מתזונה נכונה בשל היותם עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, חומרים נוגדי חימצון וסרטן. עם מחלה במעיים שמתאפיינת בכיבים דלקתיים ויציאות מרובות (שילשול, דם וכו') לא תמיד אפשר להרבות בצריכת סיבים במיוחד מסוג מסויים וכך קורה שהרבה מחולי קרוהן/קוליטיס פשוט נמנעים כמעט לחלוטין מאכילת מזונות אלו. חשוב לזכור שלא כל הפירות-ירקות קשים לעיכול. פירות כמו בננה, תפוח ואגס (מקולפים), מלון, פומלה (רק בשר הפרי) וירקות כמו מלפפון קלוף, קישואים, דלעת וגזר מבושלים מתעכלים טוב ויש חולים שיכולים גם לאכול מנגו, קיוי, אפרסק/נקטרינות (גם אם הם מקולפים) כרובית ועוד. כל אחד צריך לעשות לעצמו את הבדיקה ולגלות מה כן מתאים. ממש אי אפשר להסתפק בתכשיר מולטי ויטמין כלשהו ולהאמין שזה בסדר. ויטמינים מפירות וירקות נספגים טוב יותר (גם במערכת ירודה) ובנוסף כל היתרונות שהזכרתי קודם. כשאוכלים פירות וירקות עדיף לאוכלם בין הארוחות ולא לאחר ארוחה, ללעוס טוב. מי שבד"כ לא אוכל פירות וירקות חייב להתחיל בזהירות עם כמות קטנה ואז להמשיך. כמובן שבמצב של התלקחות שמלווה בכאבים או שילשולים כדאי להמעיט.
בדיוק היום חשבתי להתחיל לאכול מלפפון, אני שמחה שהזכרת אותו כאחד הירקות שקלים יותר לעיכול. אחרי מס' ימים שאני לא אוכלת ירקות אני ממש מרגישה את ההבדל, והשינוי הוא לא לטובה. אני קצת מרגישה אבודה כרגע בכל מה שנוגע לאוכל, ואם לפני מס' שבועות ידעתי בידוק מה עושה לי טוב ומה לא, כרגע אני ממש מגששת באפילה... דרך אגב, הפגישה של הפורום היא ביום רביעי הבא נכון?