תהליך העיכול
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
יש לי שאלה בנוגע לתהליך עצמו כי אני מנסה לברר מס' דברים. איך אתם מאבחנים איזה מאכל גורם לאילו תופעות? למשל אם יש לכם יציאה עם תופעות מסוימות (במקרה שלי זה דם, יכול להיות שאצל חולים אחרים זה שלשול או ריר וכו') האם זה נגרם מאוכל שאכלתם יום לפני או באותו היום? ואם נתייחס לתופעות אחרות כמו כאבי בטן או גזים, האם זה קשור לאוכל שנאכל באותו היום ואם כן אז מתי באותו היום? למשל היום- היה לי דם ביציאה שלדעתי זה נגרם מאוכל שאכלתי לפני יומיים, והיו לי גזים ולדעתי זה נגרם מאוכל שאכלתי היום. זה נשמע לכם הגיוני?
הי נטע, האמת שעד כמה שאני יודע מאכלים ודברי מזון שונים מתעכלים במהירות שונה,כך שיכול להיות מצב,שאכילת מזון מסוים ישפיע עליך מהר יותר מאשר מזון אחר. אצלי למשל ,כחולה קוליטיס ,אם אני אוכל מאכלים חריפים או מתובלנים אני מרגיש את התוצאות לאחר כמה שעות ובאופן חמור,אך אם אשתה כוס שוקו,ארגיש את ההשלכות לאחר כמה דקות,כך שיש היגיון בדברייך. תרגישי טוב!! בידידות אלי גולני.
היי נטע, אני גם חושבת כמו גולני שהעיכול משתנה ממזון למזון. בשר למשל יכול להישאר במערכת גם 72 שעות! ופירות לרוב מתעכלים מהר מאוד ובכלל פחממות לא מורכבות הופכות במהירות לסוכר שנספג ישירות לדם. אצלי בד"כ אין שילשול (ולא יציאות עם דם וריר), פעם שתיתי שוקו ותוך חצי שעה מהשתיה התחיל אצלי שילשול שנמשך כל היום אבל אם אני שותה קצת חלב בקפה או מוצרי חלב אחרים זה עובר בסדר. לדעתי הופעת גזים מתרחשת שהאוכל מגיע למעיים, כלומר אם אכלת ירק מסויים ותוך 4-5 שעות הוא כבר במעי אז יהיו גזים. לגבי כאבים, לפחות מניסיוני לאחר 3 שעות והלאה מסיום הארוחה מופיעים כאבים. כמובן שאם אני אוכלת מעט מאוד או מזונות ממש קלים לעיכול אז לא יהיו כאבים בכלל אבל משהו כבד (כמו שניצל למשל) עלול לגרור אחריו שעות רבות של כאב...
הדם נגרם בגלל פי הטעבעת ברוב המיקרים,הטחורים,נקרע התחת כמו שאומרים כי השרירים מושכים לכל מיני כיוונים והעור שם נחלש בגלל הבעיות ונקרע. ניקוי המקום יכול להיעשות ע"י חוקן שמקל על המזון להחליק החוצה בלי לפגוע ברירירית.דם אדום בדרך כלל בא מטחורים. אני לא רופא,החוקנים עוזרים לי ולאוכל לא להזיק וצאת בנקל. בריאות לכולם.
ממש מדהים, ויש בכך גם חולשה גדולה, כי כך אנחנו לא ממש יכולים להסיק מנסיונו של האחר אלא, כרגיל, להקשיב, ללמוד ואחר כך ליישם על עצמנו בזהירות רבה.. בזמן ההתקף הראשון, הכאבים של בני היו לאחר כל מזון שאכל. הוא ממש יכול היה לאבחן מתי הסתיים העכול של פריט מסויים, ומתי מתחילים הכאבים בגינו. לעומת זאת, בזמן הרגיעה, יש מאכלים כבדים (כמו שניצל או סטיק) שהוא אוכל ללא כל בעיות, ואילו מאכלים אחרים (כמו דברי חלב רזים או אפילו מרק צח מחומרים טבעיים לחלוטין) גורמים לו לשילשול. ותומר- לגבי הדימום בפי הטבעת - נכון, לעתים קרובות זה בלל טחורים, אבל זה בהחלט יכול להיות גם באבסס, או מקרוי בריקמה, שעדיין לא מוגדר ממש כאבסס.