היצרויות מעיים- זקוק להמלצת דחופה מחבר/ה
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
כמו רבים ומשובחים מאיתנו גם אני סובל לעיתים (רחוקות אמנם) מהיצרויות מעיים קשות. הגסטרואנטרולוגים לא ידעו לקשר את זה לתזונה.. אבל שמתי לב שכאשר אני אוכל מזון עתיר סיבים, חלבי, חיטה לבנה או חומה, ומזון עתיר מלח התסמינים מופיעים. בד"כ התסמין מופיע לאחר ימים בודדים מזמן האכילה. אתמול נתקעתי בלי הדיאטה הרגילה שלי ונאלצתי לאכול בשר רווי מלח וכבר התחלתי להרגיש את התסמינים הראשוניים. יש למישהו/י עצה מניסיונו לאיזה סוג מזו עזר להרחבת המעיים כאמצעי מאזן לתהליך ההיצרות שמתחיל כרגע.
המעיים לא מתרחבים ונעשים צרים כל שני וחמישי. אם לא מדובר בחסימה זמנית אז נדרש תהליך ארוך של היווצרות דלקת קשה או של הופעת צלקות שגורמות להיצרות. כדי שהמעי יתרחב גם זה תהליך ארוך שלא קורה בכל מקרה (למשל שיש צלקות). לגבי תזונה, תמיד כדאי לשמור על אכילת מזונות מתאימים (במיוחד שאתה יודע מהם) ולהקפיד גם שמרגישים טוב.
כמו שכתבה רונית זה לא תהליך קצר. כשיש היצרות כמובן יש להמנע ממאכלים עתירים בסיבים תזונתיים / דלי שארית כי אלו לא מתעכלים במעי ועלולים "להתקע" בחסימה וליצור כאבים עזים ואף בעיות חמורות יותר. במצב של חסימה יש להשתדל לאכול למשל מרקים צלולים וטחונים, מיצים מסוננים, ואם אינך נמנע מפחמימות אז כמובן לחם לבן ולא מלא ואורז לבן ולא מלא. עוף, דגים ובשר בדרך כלל בטוחים אבל בשר קצת יותר קשה לעיכול ואם המעי חולה אולי לא כדאי להעמיס עליו. אין שום בטחון שזה יביא לפתיחת ההיצרות, אבל זה עשוי לעזור.
מדובר כאן אכן אמנם בחסימה זמנית 6(-9 ימים)שמתוך ניסיון מופרת באופן אורגני בתהליך רב סבל הכולל עוויתות קשות מלוות ביציאות אלימות. עד כה לא מצאתי מזון אשר גורם להקלה אולי יש לך הצעה קונקרטית שלא כוללת דגן או מיצים חומציים למיניהם (שמגבירים אצלי את התופעות המכאיבות)?
איך אפשר לדעת אם יש לי צלקת בהיצרות או דלקת