אגוזי פקאן ממותקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/01/2003 | 00:11 | מאת: אדם

אני מאלה שמגיבים רע מאוד לרוב מיני המזונות, לעומת זאת לאחר אין ספור ניסיונות מצאתי שאני מעכל טוב יחסית אגוזי פקאן ממותקים (באופן מפתיע, הרבה יותר מאשר מצבם הגולמי). לעומת זאת פיצוחים מסוג אחר: קשיו, גרעיני חמניה או כל סוג אחר של פיצוח משמשים זרז להיצרויות חמורות של המעי על כל המשמעויות הלא פשוטות שמתלוות לכך. מישהו/י יכול לדווח על תופעה דומה, והשערה בנושא?

19/01/2003 | 00:53 | מאת: אוהד

מעניין, גם אני נתקל בתופעה דומה. הפקאן הממותק הוא מרכיב עיקרי בדיאטה שלי לעומת כל מיני סוגי מזון אחר שגורמים לתופעות לוואי. במצב רגיל אני צורך ממנו כ-100 גר' לפחות ליום.

19/01/2003 | 10:01 | מאת:

אני מניחה שחוץ מלהמתיק אותם אגוזי הפאקן עוברים עוד תהליכים שאולי מרככים אותם או מוציאים מהם מרכיבים שמזיקים לך באגוזים הטריים. אם זה עושה לך טוב אז לבריאות אבל תזהר מעודף הסוכר, ותזהר גם מהסיבים המרובים. לא להגזים בשום דבר.