לחם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/01/2003 | 19:24 | מאת: גלעד

שלום אחיי ואחיותי מאז ששיניתי את התזונה התהפכה מחלתי לבלי שוב, עד ש.............. עד שהתחלתי לאכול כמו אידיוט, לחם לבן, בורקסים וכאלה והתחלתי עוד פעם עם כאבי בטן, צרבות, יציאות עם ריר.... זרקתי את הקמח הלבן ושוב התחלתי להרגיש טוב. כמו יו-יו כזה. האם עברה על מישהו מכם תופעה כזאת?

10/01/2003 | 20:33 | מאת: רונית

ומה קרה שהתחלת לאכול לחם לבן, בורקס וכו'? (ואני לא שופטת חלילה). אני יכולה לומר לך מניסיוני שבימים בהם אני נמנעת מכל סוג של מאפה אני מרגישה טוב יותר. זה פשוט מדהים אכילה של מאכלים כמו שהזכרת גורמת אצלי לפחות לתחושה של כבדות, התנפחות הבטן וכמובן כאבים אז כמובן שאני משתדלת להשתמש בכמה שפחות קמח (גם בפשטידות, קציצות או כל תבשיל) אבל בכל זאת במינונים נמוכים הבטן שלי מסתדרת אבל היו פעמים בשנים האחרונות שאכלתי מאפים עמוסי בצק כמו פיצה "האט" או חלה טריה ואח"כ מה שקרה זה פשוט קטסטרופה. התפללתי שאני אקיא ויגמר הסיפור (וזה קרה) ואם לא הייתי סובלת מכאבים חזקים ובחילות. היום למזלי (ובזכות המון טיפולים) לא יהיו לי את התופעות האלו גם אם "חוטאים" אבל כמובן שכולנו יודעים מה טוב בשבילנו וקמח לבן הוא לא אחד מהמומלצים.

10/01/2003 | 20:45 | מאת: ריקי מ

מנסיוננו (לא "המון" זמן, אבל בכל זאת כבר מעל שנה (אאוו עוד מעט אפילו וחצי), אין משמעות מלאה לדיאטה מסוימת. כל אחד צריך כנראה למצוא את המאכלים או סוגי המזון שמכבידים עליו או שעושים לו נזק (אני לא מתכוונת,כמובן לג'אנק פוד, לחומרים משמרים, חומרי צבע וטעם מלאכותיים וכיו"ב, שברור מאליו שיש בהם נזק)! אני כותבת זאת, מכיוון שבמעקב על מאכלים שהמשתתפים בפורום מדווחים עליהם אנימוצאת מאכלים שבני ניזוק מהם, ולעומת זאת מאכלים אחרים שהוא אוכל ומרגיש טוב. זה גם משתנה אצלו מתקופה אחת לאחרת. העצה הטובה ביותר שקבלנו, לדעתי, מהדיאטנית היא שבכל פעם שמנסים משהו חדש כדאי לנסות רק פריט חדש אחד. כך, אם אכלת באותה תקופה לחם לבן ובורקעס, אתה לא יכול לבודד את ההשפעה של כל אחד משני המוצרים ולדעת האם שניהם מזיקים לך או רק אחד מהם. לבני, אגב, בורקעס מאד מזיקים, בעוד שאכילת לחם לבן דווקא היטיבה עמו.