"השפן התזונתי" - דיווח אחרי 40 יום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/01/2003 | 14:57 | מאת: ד.ר.

שלום לכולם, אני ממשיך בדיאטת לא קמח לבן לא סוכר לבן לא "ג'אנק פוד" - על כל גווניו ומוצריו בכל התקופה הזאת הרגשתי צורך ב"מתוק" ו"בבצק" פעם אחת בלבד וזה עבר. בין הדרכים לראות את תפקיד המזון בשבילנו: אפשר "לאכול כדי לחיות" ואפשר "לחיות כדי לאכול" ("לאכול כדי לחיות" זה שם של ספר תזונה " שהיה "התנ"ך" שלי במשך כמה שנים טובות) כבעל ניסיון עשיר, למרבה הצער, באנורקסיה ובולימיה, אני יודע את חשיבותו של המזון, כ"פותר בעיות" "מנחם" "אוהב" "נותן הרגשה טובה" וכן הלאה וכן הלאה- כמובן, כל מה ששמן ומתוק ומלוח, שאין בו בעצם שום ערך תזונתי, אלא רק ריגשי. כאמור, במשך השנים, הרבה לפני שחליתי בקוליטיס, עשיתי המון ניסויים על עצמי, כולל צום של מים בלבד, כמעט שלושה שבועות. וכמובן, דיאטת פירות, דיאטת ירקות, דיאטת מוצרי חלב, וכן הלאה. (על הבולימיה בואו לא נדבר- רק אגיד שיכולתי לאכול בכמה "התקפות" בין 10000-15000 קלוריות ליום). בניתי והרסתי באותו זמן. מצד אחד ויטמינים ופעילות גופנית והרבה "בריאות", ומצד שני הרסתי בלי הכרה. ופתאום, יום אחד, הפתעה בדלת: קוליטיס. המשכתי לאכול ה - כ - ל (אבל לא כמו בימים "הטובים" של האנורקסיה והבולימיה). עכשיו, אחרי כמה שנים עם קוליטיס, הרבה דכאון נפשי (למה אני?) רציתי לנסות, לתת צ'אנס לעצמי, לראות איך זה "לשמור" יותר על תזונה. האמת- ממש לא חסר לי ה"ג'אנק פוד" - כמובן, עברו רק 40 יום, אצטרך לראות איך זה ימשיך. בינתיים, אני מרגיש טוב, לא יכול להגיד שאני מרגיש איזה שינוי, חוץ מזה שעושה לי טוב לדעת שאני אוכל אוכל "בריא". ומה עם הבורקסים והג'חנונים והעוגיות והשוקולד והחטיפים? כנראה אצטרך לחפש "הרגשה טובה" במקום אחר, לא באוכל. שנהיה בריאים. שבת שלום.

10/01/2003 | 15:16 | מאת: רונית

אני מאחלת לך המון הצלחה בהמשך הדרך. זה לא קל להתמיד בדיאטה ובהתנזרות ממזון שהיינו רגילים אליו. אני כמעט כל חיי ניזונתי מג'אנק שכלל בעיקר סוכרים והימנעות מוחלטת מכל מה שנחשב לבריא (פירות וירקות, קטניות, רוב הדגנים, ביצים ואפילו חלב ובשר) מה שכן אכלתי זה מאפים מכל הסוגים (כמובן עשויים רק מקמח לבן ושומן מזיק) והרבה שוקולד על כל גווניו. גם היום קשה לי להימנע לגמרי ממאפים אבל פיתחתי לעצמי תפריט לא נטול פחממות לחלוטין אלא פשוט יותר בריא. כמה שפחות אוכל מעובד ותעשייתי שהוא הכי גרוע (עם כל חומרי הלוואי) וגם הורדתי את הסוכר. במקביל התחלתי לאכול יותר פירות וירקות, דגים, סויה וגם בשר וביצים. לצערי קשה לי לצרוך קטניות וחלק מהדגנים כי זו מעמסה כבדה למערכת אבל כל שינוי שאנחנו עושים הוא לטובה.

10/01/2003 | 15:36 | מאת: ד.ר.

תודה רונית. שכחתי להגיד רק, שחוש הטעם שלי היה משובש המון שנים. קמח וסוכר עיוותו את "חוש הטעם הטבעי" שלי לגמרי. כלומר, הרצון לאכול מתוק או מלוח או כל דבר אחר, נובע, לפחות אצלי, מכך שכשאני אוכל עוגיות או בורקסים או חטיפים וכן הלאה, חוש הטעם שלי רוצה עוד ועוד מהדברים האלה- ואז אין שום אפשרות שאוכל אוכל מזין כמו ירקות ופירות ואוכל בריא. כשאני אוכל בריא ומסודר, אין לי כל רצון לאכול מתוק או מלוח- חוש הטעם שלי כאילו "נייטרלי" - והוא לא מושך לכיוון של המתוק והמלוח. זה כמובן מהניסיון הפרטי שלי. אל תשכחי גם שלכל אחד יש את ההיסטוריה שלו עם מזון. אצלי תמיד אוכל התקשר לרגשות. לעומת זאת אני מכיר הרבה אנשים שיכולים לאכול גם בריא אבל גם לאכול כל מיני דברים אחרים. אני אף פעם לא הייתי בר מזל כזה. אני יודע שקיצוניות היא לא דבר טוב אבל מצד שני אני מכיר את עצמי כבר ** שנים, ואני יודע שאין באפשרותי לשלב באותו זמן בין שני חושי הטעם. אני מקווה שאני מסביר את עצמי נכון ושמבינים אותי שם.

10/01/2003 | 19:30 | מאת: גלעד

היי רונית וכולם כתבתי הודעה למעלה והתפרצתי בעצם לדלת פתוחה. אולי מישה יכול להגיד לי אם קרה לו שאחרי שכבר הרגיש טוב, אכל מוצרים מקמח לבן והמחלה התחילה לחזור?

10/01/2003 | 17:54 | מאת: גולני

שבת שלום לכל הפורום! סיפורך מזכיר לי איך פעם ניגמלתי מסיגריות,גם למזון אפשר להיתמכר ממש כמו לסיגריות. כשהפסקתי עם העישון לפני כשמונה שנים זה היה בהחלטה של רגע,קרעתי את הסיגריות שנותרו לי בחפיסה ופשוט הפסקתי לעשן,בהתחלה זה בהחלט לא היה קל אבל כעבור כחודש איבדתי את כל תשוקותיי לסיגריות וכיום אני במצב שאם מתחשק לי ביום שישי לעשן סיגריה או שתיים עם החברה בפאב ,זה לא גורם לחזור ולעשן באופן יום יומי ותלותי. כך אני חושב זה מתקשר גם למזון,אם תצליח להישתלט על הדחפים ולהגיע למצב בו אתה מסוגל לפנק את עצמך אחת לחודש או חודשיים באיזו ארוחה טובה ולאחר מכן לחזור לתפריט המסודר היום יומי זה לא יהיה אסון גדול. בכל מקרה שרק תרגיש טוב אתה וכל החברה המקסימים מהפורום אלי גולני

10/01/2003 | 19:27 | מאת: גלעד

היי ד.ר האם קרה לך שהרגשת רע כשאכלת מוצרים של קמח לבן?

11/01/2003 | 03:42 | מאת: ציפי

לד.ר שלום! אני רוצה לחזק אותך כי זה קשה להתמיד לבד. יש קבוצות תמיכה של כל מיני אנשים שיש להם בעייה עם האוכל , לא תמיד כל מה שמדברים בקבוצות ,ממש מתאים לך ,אך חלק כן וזה מאוד מחזק. יש קבוצות של OA ןגרישיט אם מענין אותך אתן לך יותר פרטים. יום נעים ציפי