השפן התזונתי חייב לאכול הרבה סיבים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום לכולם, בהמשך לשאלות והדיונים האחרונים בקשר לתזונה: אני ממשיך בדיאטה (ללא קמח לבן, ללא סוכר, ללא "גאנק פוד" על כל גווניו ). אבל, אני אוכל המון (!) סיבים, מירקות ופירות ומעוד דברים של "בית טבע". הסיבה היא שאני רוצה שליציאות שלי יהיה נפח גדול יותר מה שאכן מוכיח את עצמו. חשוב לי שכל יום יהיו לי יציאות - ויש . נכון, שהסיבים גורמים לגירוי קצת, אבל זה עדיין עדיף לי כך. השאלה: לכל אלה שעושים דיאטה ומצמצמים את כמות הסיבים, וגם ככה נמנעים מהרבה מאכלים, איך המערכת עובדת אצלכם, אם אין לה מספיק "דלק" שיניע את העניינים ? שיהיה לכולם בוקר טוב.
גם אני מקפידה בדרך כלל לאכול סיבים וזה בהחלט עוזר, אבל מי שיש לו למשל קרוהן עם היצרות - זה ממש אסור לו ואין ספק שזה בתורו יוצר בעיה וזה קצת מעגל קסמים (אופס, אני עושה פרסומת לאיילין גוטשל? :) ) , או כמו שקוראים לו באנגלית - מעגל מרושע. מה שצריך זה לעשות מה שעושים (כל אחד לשיטתו) כדי להכנס לרגיעה בדלקת ולהרחיב את ההיצרות, ואז לאכול יותר סיבים, בזהירות, אבל בהתמדה.
חולי מעיים בד"כ לא סובלים מעצירות ולא זקוקים למשהו ש"יניע" את המערכת כי התנועתיות במעי ממילא מהירה ולרוב יוצרת שילשול. סיבים זה טוב אבל לא כל אחד יכול לצרוך בחופשיות כי זה באמת יכול לגרות את הדלקת ולגרום לכאבים ולשילשולים. צריך להיזהר מפירות וירקות קשים במיוחד חיים שעיכולם עלול להיות בעייתי אצל חלקנו. גם אני אוכלת פירות וירקות אבל מצטמצמת מאוד בפירות הדר, פירות עם גרעינים כמו אנונה, סברס, פסיפלורה, ירקות כמו חסה, פלפל, חצילים ועוד.
כמו שטליה אמרה: קודם נותנים לדלקת להרגע ואז מוסיפים את הדברים האלו. בדפ"מ מעלים בהדרגה את הירקות והפירות גם כדי לתת למעיים להסתגל מחדש וגם כדי לבחון אילו מאכלים לא עושים לנו טוב ומהם נימנע.