החלטתי להפסיק את הדפ"מ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/01/2003 | 13:06 | מאת: נטע ט

אחרי מחשבות בנושא, החלטתי להפסיק את הדיאטה. אני כמעט חצי שנה בדיאטה, והאמת מרגישה טוב. אבל אני לא בטוחה שאני מאמינה במאה אחוז שאם אני אמשיך אני ארפא, או שאין דיאטות אחרות פחות קיצוניות שעושות את אותה עבודה. האמת היא גם שלאחרונה אני מרגישה שעודף חלבונים ושומנים לא טובים בשבילי ושהגוף שלי כן צריך פחמימות. אז החלטתי לעבור לדיאטה אחרת שאני ארכיב בשביל עצמי. החלטתי לבדוק לפי סוג הדם שלי איזה לחם מתאים לי (לפי ספר שמדבר על סוגי דם ומאכלים) ולהוסיף גם אורז מלא. באופן כללי אני אמשיך לשמור על העקרונות הכלליים של הדיאטה וזה אומר- ללא אבקת מרק עוף או סוכר, לחם לבן, חומוס, ספגטי, תפו"א וכו'. אבל ככה לפחות אני אפסיק לאכול שקדים, וקוטג' 9% שכבר עושים לי רע. אם יש למישהו הצעות, אני אשמח לשמוע. רונית- איפה אפשר לקנות אורז מלא? האם בכל בית טבע? בנוסף, האם לחם מקמח מלא שאני אאפה (וכך אדע בוודאות שיש בו רק קמח מלא) הוא בסדר ומה ההבדל בין לחם מקמח מלא לבין לחם מקמח שיפון? תאחלו לי בהצלחה... נטע

05/01/2003 | 13:14 | מאת: דבי

לנטע. מאחר וכל אחד יודע מה טוב לגוף שלו , רק את יכולה לעשות את ההחלטות. בכל מה שתחליטי וכל דיאטה שתבחרי אני מאחלת לך בהצלחה , ושתרגישי רק טוב . בברכה דבי

05/01/2003 | 13:43 | מאת: רונית

אני לא מאמינה! חצי שנה זה המון זמן ואני באמת מקווה שלפני השינוי הזה תחשבי שוב ותגיעי למסקנה סופית שזה מה שאת רוצה כדי שחלילה לא יהיו בך הרהורי חרטה מאוחר יותר. אני כמובן תומכת בך ב 100%. את צודקת שאפשר להיות בריאים גם אם דיאטה פחות קיצונית. לדעתי, ההפרדה בין "מאכלים אסורים" ל"מאכלים מותרים" בדיאטה המדוברת היא שגויה כי מה לעשות אם בשר בקר למשל או עגבניות או אגוזי פקאן עושים רע למישהו (ואגב, המון אנשים רגישים לנ"ל) ופריכיות אורז או תפו"א היו עושים לו טוב בבטן. כל חיינו (כחולים) אנחנו מנסים ולעולם לא נספיק ולא נפסיק לנסות הכל. תזונה היא דבר חשוב מאוד ומספיק להימנע מכל הג'אנק המוכר כדי כבר להרגיש טוב. בעיניין לחם, לחם מחיטה מלאה או שיפון קל יותר מלחם שקדים ומהווה חלק תזונתי חשוב בכל תזונה (ויטמינים מקב' B, חלבונים מאיכות טובה, פחממות וכו'). אורז מלא יש בכל חנות טבע. אני אוכלת פריכיות מאורז מלא הנמכרות בכל סופר (תוצרת סופר קלאס-היפר נטו הכי טעים). יש הבדל גדול בין לחם מחיטה מלאה לשיפון. הראשון כמובן מכיל חיטה וצריך לבדוק אם לא רגישים לו. אם לא, אפשר ומומלץ לאכול לחם חי העשוי מחיטה מלאה (לא חייבים להכין בבית, היום ניתן להשיג בהרבה מאפיות שאפשר לסמוך עליהם). שיפון הוא סוג של דגן בעל פחות ערכים תזונתיים מאשר החיטה אבל נחשב להרבה יותר קל לעיכול ואני רואה זאת אצלי. אני אוכלת כל יום 2 פרוסות ומרגישה מצויין. אבל פה באמת צריך לבדוק שהלחם הוא 100% ולא חצי. בד"כ מערבבים אותו עם קמחים אחרים כי קשה להכין לחם כזה לכן בבית ממש לא כדאי. נטע, מה שלא יהיה אני מאחלת לך המון הצלחה ובכל דרך שתבחרי תלכי בלב שלם ותדעי שהחלטת נכון. תמיד תוכלי לחזור לכל דיאטה שתרצי. לנסות מותר. מה שעשית עד כה זה המון וראוי להערצה.

05/01/2003 | 18:33 | מאת: ichy_papa

05/01/2003 | 15:59 | מאת: נטע

נטע שלום היום ברוב הסופרים אפשר לימצוא אורז מלא ומוצרים טיבעים אחרים. מרגלית

05/01/2003 | 16:12 | מאת: קרוהנצ'יק

נטע. אם את אומרת שאת מרגישה טוב, מה יותר טוב מזה? נכון שהשקדים והקוטג' יוצאים מהאף, אבל אם כבר עושים מאמץ כזה חצי שנה, לא חבל להפסיק? גם אני ניסתי את דפ"מ חצי שנה אבל לא הרגשתי טוב, אז עזבתי אותה. אבל את???

05/01/2003 | 18:30 | מאת: ichy_papa

05/01/2003 | 19:18 | מאת: אורית

הלוואי שתמיד יהיה לך טוב ותרגישי נפלא. בכל מקרה אם תרצי לחזור לדפ"מ - אנחנו כאן בשבילך...... המון בריאות, מחזיקה לך אצבעות... אורית

05/01/2003 | 20:49 | מאת: נטע ט

אני מחכה לרגע המתאים. אומנם אני מרגישה טוב, אבל גם לפני שהתחלתי את הדיאטה הרגשתי טוב. ושמרתי על התזונה שלי. אפילו בזמן הדיאטה דברים שמותרים נמנעתי מהם כי הם משומרים או למשל הסוכרזית המותרת בדיאטה וכו'. חצי שנה זה באמת הרבה זמן, אבל גם עוד שנה וחצי נראה לי הרבה מאוד. מקסימום אני אחזור לעשות אותה, אבל כרגע היא כבר לא עושה לי טוב. מתחילים להיות לי פצעים בפנים (ולי אף פעם לא היו פצעים, גם לא בגיל ההתבגרות) ואני מרגישה שאני כבר נחנקת משקדים ומקוטג'. נראה לי שכשאכלתי סויה במקום גבינה ואיזה 2 פרוסות לחם ביום (שחור) במקום לחם שקדים הרגשתי בריאה יותר, ונראה לי חסר טעם להמשיך בדיאטה שאני לא לגמרי מאמינה בה, רק בגלל שאומרים שאחרי שנתיים מבריאים. זה לא שאני לא מאמינה שאחרי שנתיים אפשר להבריא, אלא שאני מאמינה שאפשר להבריא גם בדרכים אחרות. בכל אופן הייתי צריכה לשתף אתכם, ותודה על התגובות והאיחולים, אתם נהדרים. שיהיה לכולנו רק טוב, נטע.

06/01/2003 | 00:26 | מאת: נועה

אני חושבת שהכי חשוב זה להיות שלם עם מה שעושים. אם את מרגישה שאת לא לגמרי בכיוון אז תתכוונני. את הצ'אנס לדיאטה נתת מעל ומעבר, למדת מה טוב לך איתה ומה לא ואיך להמשיך לזרום מפה הלאה. סבבה. נשמע לי אידאלי. בענייני לחם, יש מאפיה שנקראת "ד"ר מרק" שנמצאת בבית שמש ומשווקת לחנויות טבע בכל הארץ לחמים מעולים בטעם, באיכות וב"טבעיות" (לא דוחפים שטויות פנימה). אם אני לא טועה יש להם גם לחם שיפון ללא שמרים (שזה שתי ציפורים במכה אחת). מוכרים אותם קפואים כי הם בלי חומרים משמרים. מומלץ בחום. שיהיה בהצלחה. נועה.