קוליטיס אצל ילדים -

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/01/2003 | 03:01 | מאת: נעמה

היי, קרובת משפחתי, ילדה מתוקה ומקסימה בת 10, חלתה בקוליטיס לפני כחודשיים. היא מאושפזת עדיין, כבר כמה שבועות בבית חולים, מקבלת כל מיני טיפולים ותרופות. א. האם יש לה סיכוי לצאת מזה לחלוטין, או שהמחלה תלווה אותה כל החיים? ב. אשמח לשמוע מנסיונכם, המשתתפים בפורום, באיזה גיל פרצה המחלה, האם היא חלפה, וכיצד אתם מתפקדים היום. תודה מראש נעמה.

03/01/2003 | 11:12 | מאת: נטע ט

אני קיבלתי את המחלה בגיל 16 וגם הייתי בבה"ח כמה שבועות (חודש וחצי כמעט) ואחרי שקיבלתי סטרואידים יצאתי מההתקף ההוא. כיום (אחרי עוד 2 התקפים) אני מנהלת חיים נורמליים לחלוטין, למעט דיאטה מיוחדת שאני עושה וכדורים שאני בולעת, ללא תופעות לוואי שכרגע אני יכולה להרגיש. אבל תמיד המחלה ברקע ויש ויתורים שצריך לעשות בגללה ומידי פעם יש תקופות של אשפוזים שמחזירים אותי אחורה. כל אחד מקבל את המחלה אחרת. בוודאי שיש לה סיכויים לצאת מההתקף הנוכחי שלה לחלוטין. לגבי החלמה מלאה מהמחלה בכלל, יש על זה ויכוחים פה בפורום יש שמאמינים שכן. שתהיה בריאה. נטע.

05/01/2003 | 18:46 | מאת:

נעמה שלום, לילדים יש לפעמים יכולות החלמה טובות יותר מאשר למבוגרים, אבל קשה לדעת. קוליטיס נחשבת מחלה כרונית כלומר שהולכת וחוזרת בלי שיטתיות מסויימת, אבל יש אנשים שמקבלים התקף אחד ואחר כך זוכים לשקט של שנים רבות. לעומת זאת יש אחרים שסובלים יותר. אי אפשר לדעת. מהעובדה שהיא מאושפזת כמה שבועות אני מבינה שהיא הגיעה למצב די קשה לפני שהתחילו לטפל בה, וזה חבל, אבל זה לא פוסל את האפשרות שאחרי שתגיע לרגיעה תצליח לשמור עליה.