שוב אני פה
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
הכנתי שוב מרק עוף, הפעם בלי אבקה. שמתי עוף במים עם בצל אחד לא חתוך וגזר לא חתוך ובישלתי בישלתי בישלתי. אכלתי בערב שתי קערות עם מרק וגם אכלתי מהעוף בלי העור (אולי לא הייתי צריכה?). עכשיו כבר שעתיים אחרי זה יש לי בחילה נוראית, ואני חושבת שבסוף אני יקיא. לא יודעת מה לעשות
שימי עוף שלם בסיר ואולי גם גרון הודו (אם יש לך...) תמלאי מים על העוף ותרתיחי אותם. כשרתח-שפכי את המים ומלאי את הסיר במים נקיים, בעוף המורתח (כדי שיהיה נקי) ובירקות: גזרים, קישואים, בצל, שום (כמה שיניים קלופות), חצי פלפל אדום, (אם את רוצה-בצל ירוק, לוף =כרישה) ואולי גם שומר-יש לו עטם דומיננטי אז קצת תשימי). את הסיר עם כל הדברים את שמה על הגז ומרתיחה. כשרותח-את שמה תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה-לפי הטעם (אל תגזימי-לפחות לא בשלב זה...). אני מבשלת את המרק על אש קטנה שעתיים וחצי-3 שעות. הוא יוצא מאוד מאוד טעים! כי הבישול הממושך מוציא מהבשר והירקות לתוך המים טעם נפלא... בתאבון......ואל תתיאשי....המרק הראשון שלי היה מזעזע!!!!! בהצלחה!
בת 23. אובחנתי לפני כשנתיים וחצי בערך כחולת קרוהן אחרי שרזיתי כעשרים ק"ג ונחלשתי מאוד!!! לקחתי בודסון ופרדניזון ואנטיביוטיקות.....תקופה מסויימת לקחתי 13 כדורים ביום! וזה לא עזר! הכאבים, השלשולים, החולשה, המצב רוח הדפוק-הכל נשאר כשהיה......... עד שהתחלתי עם דיאטת דפ"מ. השינוי היה דרסטי! הכל נעלם!!! חלום....... הבדיקות דם חזרו להיות תקינות (כשאובחנתי-שקיעת הדם שלי היתה 140. בבדיקות האחרונות היא היתה 28!!!). והכי חשוב-אין לי כאבים ואני לא לוקחת תרופות (בהוראת הרופאים שטוענים שהמחלה כרגע במצב רגיעה). לרופאים ברור שזה בגלל התרופות.......לי ברור שזה בגלל התזונה...... ואני לא היחידה. כיום רשומים יותר מ-150 איש כאנשים שעושים את הדיאטה הזאת....... והם אלו שרשומים, יש המון שלא יודעים עליהם כי זה עובר מפה לאוזן..... חנה, יש תקווה ואת יכולה להצליח לנצח! את רק צריכה להחליט! אני איתך, אורית
לא עוף שלם ממש, אלא חלקי עוף: 2 שוקיים+משולשים, 2 כנפיים. את החזה עוף שומרים לשניצלים ודברים טובים אחרים.