קטניות- מומלץ לקרוהן???

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/12/2002 | 15:53 | מאת: דקלה

שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו יודע, או התנסה כחולה קרוהן בצריכת קטניות כמו חומוס ושעועית? מומלץ, או שמא עדיף להימנע? דקלה

04/12/2002 | 17:16 | מאת:

קטניות הן מזון מורכב ולא קל לעיכול. יחד עם זאת, יש בהן מרכיבים תזונתיים מאד חשובים. אם ממש ממש אוהבים קטניות כדאי להקפיד על השרייתן מראש כדי למזער את תופעת הגאזים, וגם על בישול ארוך כדי לרכך אותן. אני הייתי חושבת שמרק טחון של קטניות יכול להיות דבר טוב ובריא, ובודאי הרבה יותר מומלץ לחולי קרוהן מאכילת קטניות בכל צורה אחרת.

04/12/2002 | 18:25 | מאת: דקלה

טליה, תודה רבה על התשובות, אין לך מושג כמה זה מקל לפנות באמצעות הפורום לבעלי ידע ונסיון-ובעברית! (עקב מגוריי בחו"ל)! דקלה

05/12/2002 | 00:04 | מאת: אורית

אני בדיאטת דפ"ם ומותר לאכול שעועית אבל לא חומוס. ההוראות הן שלפני בישול השעועית יש להשרות אותה 12 שעות במים ולהחליף את המים כמה שיותר פעמים בזמן הזה. ואחר כך להרתיח אותן לפני הבישול עצמו.