רגישות ללקטוז - הצילו... מה אפשר בכ"ז לאכול...
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
הי לכולם, לאחרונה הובחנתי כבעלת רגישות גבוהה ללקטוז. כמובן שאוטומטית הרופאה הנחתה אותי לא לאכול מוצרי חלב. הבנתי שיש כמה מוצרי חלב שעדיין מותר לאכול כמו גבינה צהובה, אך לא זכור לי מה עוד הוגדר כאפשרי. כוונתי למוצרי חלב "אמיתיים" (לא סויה). שמעתי גם (לא מממקור מקצועי) שמוצרי חלב עיזים עדיפים. אשמח לשמוע כל הידוע מנסיונכם. תודה לכולם! נטע, הנצורה בדיאטה נטולת חלב...
היי ברוך בואך האם את חולת קרוהן קוליטיס שתהיי בריאה תדעי לך יש המון תקווה ואת בידים הכי טובות שיש ביי מתוקה
כל מוצרי החלב שאינם מטבעם מתוקים (אפילו לא קצת) מכילים מעט לקטוז או בכלל לא. גבינות מלוחות, יוגורטים חמוצים, גבינות צהובות וגבינות צרפתיות למיניהן (אבל אלה לא בריאות בגלל השומן). גם קוטג' , אבל נדמה לי שרק מעל 9%. אפשרות נוספת שאת יכולה לשקול לאחר שתתיעצי עם הרופאה - היא לקנות בבית מרקחת או חנות טבע כדורי לקטז - שזה האנזים שחסר לך (אפשר לקנות בלי מרשם), ולזכור לקחת אותם כל פעם שאת אוכלת משהו עם חלב ולקטוז.
בדיאטת דפ"מ (שאני עושה כבר שנה) מותר לאכול מוצרי חלב דלים בלקטוז. מותר לי: גבינה צהובה, קוטג' %9 וחמאה. (כל מה שמשמין...) יש גם איזה יוגורט של הדיאטה (לא סויה) שאותו אפשר לאכול או להכין ממנו גבינה (ציפי א. מכינה גבינה ממנו.) את היוגורט קונים בחנות טבע בבני ברק או בירושלים. היוגורט עוזר בריפוי המעיים, משהו כמו הדנונה, האמי ועוד...אבל עד כמה שאני יודעת אין בו בעיה של לקטוז.