מידע מעניין על סידן וויטמין D בחלב...
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
דבר שלמדתי רק לאחרונה - כידוע - ויטמין D הוא ויטמין שנוצר מחשיפה לשמש, וחיוני לקליטת הסידן בגוף. כשלוקים דורי סידן כדאי שהם יכילו גם ויטמין D במקביל (יש כאלה). אבל - מסתבר שחלב 1% תמיד מועשר בויטמין D באופן מלאכותי לפי תקן בינלאומי, כדי לחפות על הוצאת המרכיב השומני בו, שהוא המכיל את הויטמין D. חלב 3% אינו מועשר, כי תמיד חשבו שהוא מכיל מספיק מן הטבע, אבל כעת מסתבר מבדיקות שעשו - שאין הו כמעט בכלל ויטמין D טבעי, וזה כנראה בגלל שהפרות עומדות ברפת כל היום ולא מסתובבות בשמש... אז גם מי שבינינו שכן שותה חלב, או צורך מוצרי חלב כמו יוגורט 3% או יותר - צריך לדעת שחובה להיות קצת (!!) בשמש או לצרוך ויטמין D, במיוחד אם יש בעיות בנושא סידן בגלל סטרואידים.
לא רק בחלב יש מידע מוטעה. באחד ההרצאות של פרופ רפי קרסו הוא סיפר על מחקר שערך בפקולטה לחקלאות על כדורים טיבעיםשבו חברות מספרות לנו שבכדור שאנו צורכים יש חומר טיבעי מסוים בבדיקה של שמונה חברות רק בשתיים היו עקבות של אותו חומר טיבעי ההסבר היה שבתהליך הכנת הכדור החומר הטיבעי נאבד גם כאן המסקנה אומרת שלא פעם אנו לוקחים כדורי פלצבו ומשלמים עליהם כסף רב. מרגלית פ
מרגלית - שם את כבר מדברת על סוג של הטעיה ורמאות. אני דיברתי על כך שאחד המרכיבים הטבעיים שבחלב רגיל, נעלמו ממנו (ולא בתהליך הייצור אלא בטבע) כנראה בגלל שינוי באופן גידול הפרות. אף אחד לא חושב שמישהו מוציא בכוונה את הויטמין D מחלב 3%. בכל אופן, בזמן האחרון רואים הרבה נסיונות להעשיר מזונות בדברים חיוניים שאנחנו לא צורכים מספיק בגלל כל מיני סיבות, ותמיד יש לזה מתנגדים שטוענים שזה כמו לתת לאנשים תרופות בכוח. למשל נושא הפלואור במים, למשל נושא החומצה הפולית בלחם, ויש עוד. אני אישית חושבת שזה חשוב, כשמסתבר שיש חוסר כללי שמתבטא בבעיות בריאות כמו חורים בשיניים, ומומים מולדים.
למרגלית שלום! היכן היתה הרצאתו של פרפ' קארסו והאם יש לך מושג מה תרומתו למעיים שלנו? האם יש לו חדש בשבילנו ,דרך כיוון שימוש מומלץ במוצרים? רציתי לקחת את בני אליו בן 14 סובל מכאבי בטן,נאמר לי שההמתנה שנתיים ולא מטפל בילדים? האם את יודעת אייך ניתן בכל זאת להעזר בו? הרבה תודה לך ציפי