פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

04/11/2002 | 13:13 | מאת: שמש

הי ירון ואייל! האם הטווינה (או שיאצו) יכול לעזור לדכא את מחלת הפיברומיאלגיה? תודה, שמש

06/11/2002 | 07:55 | מאת: אריה א.

לשמש שלום, פיברומיאלגיה הינה תסמונת של כאבים מפושטים וכרוניים בשרירים וברקמות החיבור (הגידים) מלווה בתשישות. לדעתי שיאצו יכולה מאוד לעזור. שיאצו היא אומנות ריפוי, שמקורה ביפן, המנצלת את כוח המגע והלחיצה כדי לאפשר לכל אחד מאיתנו ליצור קשר עם יכולות הריפוי העצמי שלנו. בטיפול שיאצו המטפל לוחץ עם אגודוליו, אצבעותיו, כפות ידיו ולפעמים מרפקיו, ברכיו ורגליו. כל זאת נעשה כדי לשחרר שרירים מתוחים ומתן תמיכה באזורים חלשים. מקבל, טיפול שיאצו חש רגיעה עמוקה ועם זאת נמרצות רבה ותחושה של קשר עם כל איבר בגופו. כמו כן לאחר טיפול יש זרימה טובה יותר של הדם אל האיברים בגוף, וכידוע לך דם מספק חמצן ומזון ובמקביל מנקה את הפסולת. יום נעים, אריה א.

06/11/2002 | 10:30 | מאת: שמש

אריה שלום! ראשית תודה רבה על תגובתך. למעשה אני מטפלת בשיאצו וטווינה מספר שנים. העניין הוא שהמטופלת חוזרת אלי משבוע לשבוע עם מיחושים שונים. אחרי הטיפול יש הטבה, אך זמנית בלבד. מה עושים? גלית נחמן (שמש)

מנהל פורום שיאצו וטווינה