דיקור בישיבה ועוד..

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

02/07/2006 | 19:18 | מאת: אבי

1.האם אפשרי לדקור במחטים בגב עקב כאבי גב ובמקביל לדקור בבטן עקב עצירות באותו זמן והאם זה אפקטבי? 2.האם דיקור במחטים בגב נגד כאבי גב כשאני יושב ולא שוכב אפקטבי?

03/07/2006 | 10:13 | מאת: אלי קרני

שלם אבי הרפואה הסינית רואה את האדם כמכלול. נדיר להתקל במטופל עם בעיה אחת בלבד. כמעת לכל מטופל תהיה בעיה עיקרית ובעיות נוספות שמטרידות פחות. מטרתו של הרופא הסיני היא למצוא את שורש הבעיה \ בעיות ועל ידי דיקור לסייע למטופל להתגבר עליהן ולהשיבו לאיזון. לעיתים לכל הבעיות יש שורש אחד ולעיתים יש כמה שורשים נפרדים. במידה והרופא הסיני אבחן שורש אחד לכל הבעיות הפיתרון פשוט יחסית. במידה ואבחן כמה שורשים שונים, הוא יטפל בכולם בעודו שם דגש על הבעיה העיקרית. הרפואה הסינית מבוססת על התובנה שישנם ערוצי אנרגיה בגוף ולאורכם נקודות דיקור ולכן בנוסף לדיקור מקומי, ידקור הרופא הסיני באזור אחד בכדי להשפיע על בעיה באזור אחר. לדוגמה: דיקור בבטן בכדי להשפיע על כאבי גב ודיקור בגב בכדי להשפיע על עצירות. המנח הנפוץ לטיפול בדיקור הוא שכיבה וזאת בכדי שהמטופל יוכל לנוח ולהרפות את השרירים. אך ערוצי האנרגיה לא מפסיקים לעבוד כאשר אנחנו בישיבה או עמידה ואין כל סיבה לא לבצע טיפול במנחים אלו ואחרים. רפואה שלמה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה