כאב ראש נוראי !

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

28/04/2006 | 10:28 | מאת: דוד

ב"ה רציתי לשאול: המצב שלי הוא כזה, עברתי כמה שנים של לחץ צעום ! וצער עמוק ! וזה גרם לי הרבה חום בראש (EMPTY FIRE) וכאב נוראי בראש ! (גם היה לי מונו) ותמיד כשאני ישן ביום, כואב לי מאוד בגב ובראש ! ואני לא מצליח ללמוד תורה ולהתפלל באמת ! ולהרגיש דברים ולחיות בתורה ותפילה ! שום רופא לא עזר ! מה עושים בעזרת ה' ?

30/04/2006 | 00:57 | מאת: אלי קרני

שלום דויד ראיתי שציינת את המונח "empty fire" או במינוח עברי "אש מחוסר" . ההבחנה ברפואה הסינית מחולקת לשמונה עקרונות yin ו-yang, חום וקור, חוסר ועודף, פנימי וחיצוני. במקרה של כאבי ראש כמו שלך המצב הוא כרוני ומוגדר כפנימי (מצב חיצוני הוא מקרה של מחלות אקוטיות הנגרמות ע"י וירוסים וגורמים חיצוניים אחרים בלבד). כפי שהמטפל שלך הסביר לך בטח, כאבי הראש שלך נובעים ממצב של אש אשר יושבת על חוסר בסיסי במערכת. אני אסביר: כאבי ראש יכולים להופיע מכמה סיבות אך הגורמים העיקריים הם: 1.אש מעודף yang אמיתי (אלו אנשים עם פנים אדומות מלאי מרץ וכוח, הם מדברים בקול גדול ובד"כ יהיו אסרטיביים עד אגרסיביים). 2.אש מחוסר (כמו במקרה שלך). המונח אש מחוסר מגדיר מצב של חוסר ב-yin בגוף. ה-yin הוא החומר המעגן,המאפשר ל-yang בסיס לפעולה. לדוגמה: כאשר נר בוער האש היא ה-yang בעוד שהשעווה היא ה-yin אשר מספקת את הדלק לבערה. בגוף האדם פועלים כוחות דומים, במצב מאוזן אנו מספקים לגוף מספיק yin בכדי לעשות את הפעולות הנדרשות, אך בשלב מסוים יש יציאה מאיזון. אני לא יודע עם בעברך היה לך עודף אמיתי של חום אשר עם הזמן כילה את ה-yin ויצר עודף חום על בסיס חוסר או שהיה מצב של חוסר ב-yin אשר גרם לכך שלא יהיה עיגון טוב ל-yang עד שלבסוף הוא פרץ למעלה ויצר כאבי ראש (כמו אש אמיתית, גם בגוף לאש יש נטייה לעלות למעלה לכוון הראש). ההצעה שלי לך היא כזאת. הלילה הוא זמן של yin בעוד שהיום הוא הזמן של yang ולכן כאשר אנו וישנים מעת בלילה אנו לא מחזקים מספיק את ה-yin וכאשר אנו משלימים שעות שינה במשך היום אנו מחזקים את ה-yang. במקרה של חוסר איזון כשלך שינה במהלך היום מגבירה את חוסר האיזון הבסיסי ולכן כאבי הראש מתפרצים. במידה ואתה יכול תישן יותר בלילה, אך במידה והחיים אינם מאפשרים זאת הפיתרון הפשוט ביותר הוא 2 כוסות מים לפני השינה ביום (אתה תופתע מההבדל כשתקום). פרט לכך אני ממליץ לך לפנות לטיפול בדיקור וצמחי מרפא שתהיה בריא ותתחזק אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה