קודם כל - שאפו על התשובות! שנית: לגבי מיגרנות -

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

09/02/2006 | 10:55 | מאת: מרב

אני בת 33 וסובלת ממיגרנות בעיקר בשנים האחרונות. לא הצלחתי לעלות על דפוס קבוע או סיבות שבגינן אני יכולה לצפות את בוא המיגרנה. לא מחזור, לא מזג אויר, לא סוג אוכל. אין שום חוקים ברורים או סבות שאני יודעת שכשהן מתרחשות, אני צפויה "לחטוף". אני יכולה למשל לסבול ממיגרנה אחת בחודשיים ולפעמים פעמיים בשבוע. תרופות מקלות על הכאבים, לפעמים מקלות מאוד (אם אני נוטלת בזמן הנכון) אך אני לא מתלהבת מנטילת תרופות וגם ובעיקר מאמינה שהמיגרנות הן חלק מבעיה אחרת שאני לא מטפלת בה. מה אתה חושב על כך? מיגרנות יכולות אכן להיות סימפטום של משהו אחר? האם נתקלת במקרה כזה והאם יש לשיאצו ו/או טווינה יכולת לעזור לי? תודה מראש, מרב.

09/02/2006 | 19:04 | מאת: אלי קרני

שלום מרב בשאלתך תיארת מצב קלאסי של מיגרנות. למיגרנות אין דפוס ותדירות קבועה. בעצם הדבר הקבוע היחיד במיגרנות הוא מיקום הכאב בראש (וגם זה תופס ברוב המקרים אך לא בכולם). עוצמת המיגרנה ותדירות ההתפרצות משתנה בעיקר על רקע של לחץ או כעס מודחק, אך גורמים נוספים שאותם לא אוכל לפרט עקב מספרם הרב והמשתנה מאדם לאדם מעורבים בבעיה. עלפי הרפואה הסינית מיגרנות הן אכן סימפטום חיצוני אשר מעיד על חוסר איזון פנימי מסוים בגוף. הטיפול במיגרנות בעת ההתפרצות הוא כמו לעצור כדור שלג המתגלגל במדרון ההר ולכן אנו בוחרים לטפל בין התפרצות אחת לשנייה. במידה ואת בוחרת בטיפול במגע לפתור את הבעיה מניסיוני האישי הטווינא תוכל לעזור, אך השיאצו מתאים יותר. רפואה שלמה אלי

23/02/2006 | 19:04 | מאת: יונתן

היי מירב, יש משהו שעזר לחבר שלי עם מיגרנות. הוא קנה כל מיני דברים לתזונה נכונה ושינה נכונה. אם את רוצה, שלחי לי מייל ואברר לך איפה. יונתן

מנהל פורום שיאצו וטווינה