טיפול באסטמה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

27/10/2004 | 14:57 | מאת: משה

שלום, אני מטפל טרי בשיאצו אחרי 3 שנות לימוד במכללת רידמן. הציעו לי לנסות ולטפל באסטמה חריפה של ילדה בת 3. ההורים שלה לקחו אותה לכמה נטורופתים והומואופטים והאסטמה רק החריפה בנתיים. יש לי מספר שאלות: האם זה לא גיל מוקדם מדי לטיפול גופני? במידה ולא, באילו נקודות ומרידאנים כדאי לי לטפל ? האם עושים בגיל הזה אבחון הארה? אני מניח שטיפול בגיל הזה יכול להארך מקסימום 15דקות - האם זה יהיה מספיק אפקטיבי? תודה רבה על התשובות.

27/10/2004 | 23:06 | מאת: ירון גולני

משה שלום מנסיוני בטיפול בילדים בגיל הזה, רבע שעה היא מטרה מאתגרת. אך, בילדים בגיל הזה, זה אמור להספיק. בגיל שלוש, קשה להכניס את הטיפול למסגרת מחייבת, כמו אבחנת בטן, עבודה על מרידיאנים וכו. לכן, תצטרך לסמוך יותר על האינטואיציה שלך ועל יכולתך להסיק וללמוד מתוך התמונה הכללית, הצליל, הצבע והמגע יותר מאשר מאבחנה מסודרת. וכך גם לגבי הטיפול עצמו. אני הייתי שם לב במיוחד לריאות, לכליות ולטחול; לאזור השכמות והצלעות. בהצלחה, אתה מוזמן לשתף ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה