בעיית ברכיים

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

06/09/2004 | 01:18 | מאת: יפת שלום

אימי כבת 80 החלה לסבול קשה לפני כשנה מברך ימין קיבלה זריקות ומצב הברך יחסית טוב, אין כמעט כאבים, לפני כחצי שנה החלו כאבים עזים בברך שמאל אשר לדברי אימי אלה כאבים שונים מברך ימין וחזרים יותר, זריקות לא עזרו וקיימים קשיים לקום ממצב ישיבה/שכיבה ברך נתפסת וכו' בצילום רנטגן שנעשה בתאריך 17/8/04 נכתבו הממצאים הבאים : "שינויים ארטורטיים עם היצרות הרווח המפרקי בקטע המדיאלי מצד ימין וקטע הלטרלי מצד שמאל. צל מסוייד ברקמות הרכות בברך שמאל." הרופאים מציעים ניתוח, דבר שאינו פשוט בגיל זה, מצד שני הכאבים לא פוסקים עושה שימוש באופטלגין וויוקס, תרופות עם סיכון גבוה. מה כדאי לעשות הרי גם בניתוח קיימים סיכונים?, האם קיימים אמצעים אחרים לטיפול, האם טיפול ברפואה משלימה יכול לעזור ? ומה הטיפול הנדרש כאשר הרופא טוען שהבריחים כמעט ללא סחוס ומתחילים להתעקם ?

06/09/2004 | 15:11 | מאת: ירון גולני

יפת שלום לא פשוט. אך בכל זאת אפשר להקל ושווה לנסות לפני הליכה לפרוצדורה ניתוחית. אני הייתי ממליץ על דיקור, לדעתי שם הפוטנציאל הטוב ביותר לשינוי. בהצלחה ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה