דיאטת פחמימות ונזקים -קשר לסרטונין

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

02/05/2004 | 02:10 | מאת: anat

שלום רב, ברצוני להעלות שאלה,שטרם ראיתי שנידונה בעבר, עמדת על הקשר מסוים ורצה לדעת אם אכן הקשתי נכון ואם זה בר תיקון. נשואה לאדם. שכתקופה של לערך שנתיים שומר בקפדנות על חוקי דיאטת אטקינס עימה ירד יותר מ20 קילו. הוא אכן מרוצה מאוד מהתוצאות אך אני, כאשתו, רואה השפעה חמורה על מצב רוחו, מידת סבלנתו, חוסר הרוגע והנטיה לתגובה תוקפנית מיידית-מילולית. כמו כן אני מבחינה בהתקמרות מסוימת בחלק העליון של עמוד שדרתו.-יציבה כפופה יותר. כמובן שהמצב שאני מתארת מדאיג מאוד, אך הוא לא רואה את אותם דברים שאני רואה, ומתכחש להם בתוקף. שאלתי היא: מצאתי כי להפסקת מתן פחמימות לגוף(או הגבלה לכמות אפסית של עד 40 פחמימיות ליום), פוגעת במערכת העצבים שלנו. וכי תא העצב שלנו חייב גלוקוז כדי להתקיים, כמו כן, בהעדר גלוקוז, רמת הסרוטנין המופרשת פוחתת ולפיכך משפי בצורה ישירה על הרודע שלנו או במילים אחרות על מידת ה"תוקפנות" שלנו. מבקשת לדעת אם ההיקש שעיתי הוא אכן נכון, והאם כל המצב שאני מתארת אכו יכול להיות קשור למצב של מינימום פחמימות לגוף. הנ"ל כמובן רק כנטבח נוסף של הנזק שנגרם לריאות (אינו מקפיד על שתיה מרובה של מיים ). ובנוסף, אם אכן הקשתי נכון, האם ניתן לבדוק רמת סרוטנין המופרשית בגוף? מודה מאוד לתשובתכם.

03/05/2004 | 07:56 | מאת: זאב המרפא

אכן שאלות קשות. יתכן קשר בין התזונה ובין המצב שתיארת. האם התכוונת ל - 40 קלוריות מפחמימות? אם כן זה מצב מסוכן ממש! איך היגיע בעלך לדיאטה הזו? מי היועץ? מומלץ לערוך בדיקות מקיפות כדי להבין את המצב ולמנוע נזקים.

מנהל פורום שיאצו וטווינה