סחרחורת

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

20/03/2004 | 19:53 | מאת: יעל

ירון שלום קמתי משבוע של סחרחורת קשה ( כל החדר מסתובב) בחילות והקאות וזו פעם שלישית ב- 4 שנים וכל פעם לוקחת שבוע שלם עשיתי את כל הבדיקות הנוירולוגיות הדרושות C.T ברה שמיעה ואפילו הגעתי למרפאה באמצע סחרחורת על מנת שהנוירולוג יסתכל לי בעיניים (כמו שאומרים) אבל הם לא מוצאים כלום דיבורים על ורטיגו וקריסטלים זזים באוזן ורפואה איין הפנו אותי לפזיוטרפיה לאוזן ורופאת המשפחה המליצה על דיקור כאולי פתרון אלטרנטיבי לחסימות או חיזוק המערכת החיסונית. האם לדעתך זה אפשרי? האם דיקור הוא המתאים ביותר? האם לשלב בין פזיוטרפיה ודיקור? אודה על עזרתך יעל

20/03/2004 | 22:55 | מאת: ירון גולני

יעל יעל סחרחורות עשויות לנבוע ממספר סיבות שונות. מבחינת הרפואה הסינית האבחנה יחסית פשוטה, ומנסיוני, סיכוי טוב מאוד לשפר את המצב. בת כמה את? מה את עושה? את טיפוס לחוץ? והתזונה? כל אלה שאלות שיעניינו את המטפל הסיני שיבדוק אותך. אני ממליץ על טיפול בדיקור ושיאצו, לא כל כך מבין את הקשר של פיזיותרפיה לסיפור. בהצלחה שמרי על קשר ירון

21/03/2004 | 09:58 | מאת: יעל

ירון שלום תודה על תשובתך המהירה, אני בת 34 לא טיפוס לחוץ רוב הזמן ועובדת במלונאות ( אבל לא עם הרבה לחץ) לגבי התזונה זו אבן נגף אצלי אבל גם זה בטיפול. בכל מקרה יש לי רגישות חזקה מאוד בקיבה אולי זה גם קשור אני הולכת לכמה טיפולים השבוע ( פיזיוטרפיה ואבחון אלטרנטיבי) אכתוב אם היה או יש שיפור. תודה יעל

22/04/2004 | 07:31 | מאת: טל

ליעל ולירון שלום כמי שסובלת מפעם לפעם מסחרחורת מסוג ורטיגו, עברתי לפני שנתים טיפול שנקרא "פיזיותראפי". בטיפול זה עושים כמה מניפולציות וניעורים לראש, ואחר כך רצוי להישאר כ - 24 שעות בלי לשכב לצד מסוים במיטה (על פי כיוון הסחרחורת). נשמע הזוי, אבל עובד! טוב למי שהבעיה אצלו בגבישים או קריסטלים כפי שהם נקראים - באוזן התיכונה. הם זזים ממקומם ובפיזיותראפיה מחזירים אותם. הסחרחורת שהיתה אז בדרגה מאוד קשה פשוט נעלמה לאחר שלושה טיפולים רצופים (באותו ביקור). אך.... הלילה חזר התקף ורטיגו קל. ברור לי שטיפול יעבוד שוב על הסימפטום, אך אין לי ספק שיש לתופעה סיבות עמוקות יותר. אני למשל בתקופה מאוד לחוצה וקשה. שמתי לב לקשר בין הדברים. האם תוכל להרחיב על הקשר האפשרי, ולומר מה אפשר לדעתך לעשות כדי לטפל במכלול ולא רק בסימפטום? תודה טל

מנהל פורום שיאצו וטווינה