אפילפסיה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

23/02/2004 | 12:45 | מאת: תמר

שלום לאחי בן 15 יש סוג אפילפציה בשם SZNDROME DOOSE או SYNDROME LENNOX GASTEAUT. (לפי שני דיאגנוזות שונות.) רציתי לדעת עם הרפואה האלטרנטיבית מטפלת בזה ואיפה אני אוכל להשיג מידע על זה. התרופות לא הכי עוזרות. ויש לו עוד התקפות. תודה רבה.

01/03/2004 | 22:03 | מאת: ירון גולני

תמר שלום השמות שציינת לא מוכרים לי. הייתי שמח למעט יותר פירוט לגבי האבחנה הזאת, מה מייחד אותה? וכמו כן, מה מצבו של אחיך: תדירות ההתקפים, עוצמתם ומשכם. תודה ירון

02/03/2004 | 23:41 | מאת: תמר

1-Myoclonic-astatic epilepsy (Doose syndrome) 2-childhood epileptic encephalopathy (Lennox-Gastaut syndrome [LGS]) is a devastating pediatric epilepsy syndrome constituting 1-4% of childhood epilepsies. The syndrome is characterized by multiple types of seizures, mental retardation or regression, and abnormal EEG with generalized slow spike-and-wave discharges (1.5-2 Hz). The most common seizure types are tonic-axial, atonic, and absence seizures, but myoclonic, generalized tonic-clonic, and partial seizures can be observed. Seizures often are resistant to therapy. אני לא הכי מבינה איך הרופאים ביססו את הדיאגנוזה. נראה לי שבעיקר לפי סוגי ההתקפות. או שהשני אמור להיות תורשתי יותר מהראשון. אבל אפילו הם לא מסכימים אחד עם השני. יש לו סוג התקפות שונים וזה משתנה לפי הזמן. יש לו תקופות רגועות יותר בלי התקפות. לפני שנה הוא היה מתעלף בהתקפה. זה עבר לו. עכשיו יש לו את הרעידות בכל הגוף. זה נמשך כמה בערך שני דקות אבל אחרי זה הוא נמצא במצב "לא מודע" משך 10 דקות בערך. והוא חוזר למודעות בהדרגה. אבל הוא לא יזכור מה קרה לו, איפה הוא היה או מה הוא עשה לפני שזה קרה. לפעמים הוא בוהה בכלום לכמה זמן .

30/03/2004 | 20:39 | מאת: הנמשכת לקרקע

הי לתמר וירון. לגבי אפילפסיה בכלל תוכלו לקבל מידע באי"ל, טלפון: 02-5000283 או באתר שלהם.

12/04/2004 | 21:14 | מאת: אלמונית

ירון שלום, אני בת 32 ולפני 18 שנה חליתי באפילפסיה מסוג - Juevenile Myclonic Epilapsy החלפתי בחודשים האחרונים כדור מסוג טגרטול (שלקחתי 18 שנה) ללמיקטל בהמלצת רופא. המחלה שלי לא קשה וכדורים (במינון של 175 מג למיקטל) מביאים אותי למצב ללא התקפים. רציתי לדעת אם יש אפשרות להתמודד עם המחלה מסוג זה ללא טיפול תרופתי? כמו כן האם התרופה הספציפית הזו , החדשה, עלולה להזיק לטווח הרחוק? ובאיזה אופן? לעיתים תכופות יש לי כאבי ראש שהיו גם לפני החלפת הכדור, האם זה קשור לתופעות הלוואי או למחלה עצמה? תודה מראש,

23/07/2004 | 09:21 | מאת: יעקב

שלום יש לי ילד בן 19 שנולד עם המחלה . מטופל בתרופות שונות לאחרונה הרבו ההתקפיםלפחןת פעם בשבוע וכל פעם שקורא לו התקף מובל בטיפול נמרץ לבית החולים אבקש יעוץ רפואי תודה

23/07/2004 | 09:23 | מאת: יעקב

שלום יש לי ילד בן 19 שנולד עם המחלה . מטופל בתרופות שונות לאחרונה הרבו ההתקפיםלפחןת פעם בשבוע וכל פעם שקורא לו התקף מובל בטיפול נמרץ לבית החולים אבקש יעוץ רפואי תודה

מנהל פורום שיאצו וטווינה