טפול בהתקפי חרדה אצל בת 14

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

10/07/2003 | 23:18 | מאת: לאה

לירון שלום, בתי בת 14 סובלת זה כשנה מחרדות ודכאון על רקע הפרעה אובססיבית קומפולסיבית. היום פניתי איתה לרפואה משלימה במסגרת קופ"ח והציעו לי להתחיל בטפולי דיקור ושיאצו במקביל. שאלתי היא האם לא די לטפל בשיטה אחת בלבד? האם לדעתך אכן יש צורך לטפל בו זמנית בשתי השיטות? בתודה על תשובתך לאה

12/07/2003 | 23:46 | מאת: ירון גולני

לאה שלום אני בהחלט רואה יתרון בבחירה בשתי שיטות אלה יחדיו. שתי השיטות באות מאותו מקור פילוסופי, של הרפואה הסינית. לכן, קודם לכל, אין סתירה ביניהן, ובמקרים רבים אפילו להיפך, הן תומכות ומחזקות זו את זו. בודאי במקרה שאותו את מתארת, השיאצו יכול להעניק את התמיכה, החיבוק, האדמה, והדיקור את הטיפול היותר נקודתי לפי האבחנה שתיקבע. החלוקה בינהן לא בהכרח כה ברורה וחדה, אבל בהחלט יש מקום לשילוב, המעצים את שתיהן לטובת בתך. בהצלחה, אשמח לשמוע על התקדמות הטיפול ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה