עמידת ראש

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

18/05/2003 | 12:57 | מאת: ליאור

עמידת ראש ממושכת זה דבר טוב? זה טוב שהדם זורם לראש? מסוכן?

19/05/2003 | 22:06 | מאת: ירון גולני

ליאור שלום אני חייב להודות שאין לי ידע ספציפי לגבי עמידת ראש, הייתי בודק את זה עם מורה ליוגה. אינטואיטיבית, נראה לי שכמו בכל דבר, אם לא מגזימים אין בזה נזק, והכי חשוב - איך זה מרגיש לך. ירון

28/05/2003 | 08:51 | מאת: אורי ליובין

בררתי אתמול עם המורה ליוגה שלי. 5 דקות זה זמן מספק , ניתן לעמוד יותר הכל בהתאם להרגשה ולא לנסות לדחוף בכח מעבר להרגשה טובה. כעיקרון הגוף שלנו בנוי לעמוד- כלומר יש מנגנונים (כמו שסתומים חד כיווניים בורידים) שגורמים לזרימת דם לכל הגוף ומניעת הצטברות ברגלים. עמידת ראש הופכת את המצב הטיבעי ובכך עוזרת לריקון הרגלים מדם אך גם נוצר לחץ דם לכיוון הראש.

מנהל פורום שיאצו וטווינה